11 ülkeden 9 film

Güncelleme Tarihi:

11 ülkeden 9 film
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 01:10

!f İstanbul 2015, yılın en ilham veren yönetmenini seçecek. Festivalin uluslararası yarışması ‘Keş!f’te 11 ülkeden 9 film, 15 bin dolar için yarışacak.

Haberin Devamı

BU yıl 14’üncüsü düzenlenecek !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin 15 bin dolar para ödüllü uluslararası yarışması ‘Keş!f’te yarışacak filmler belli oldu. Bu sene 11 ülkeden 9 filmin katılacağı yarışmada, Mehmet Kurtuluş, Agnes Godard, Lila Yacoub, Matias Pineiro ve Signe Byrge Sorense’den oluşan Keş!f jürisi, 2015’in en ilham veren yönetmenini seçecek. İlk ya da ikinci filmini çekmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı ‘Keş!f’ bölümünde ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna’dan filmler yarışacak.

Türkiye’den ‘Toz Ruhu’

Keşi!f bölümünde yarışacak filmler ise şöyle: Nadav Lapid’in ‘The Kindergarten Teacher / Yuva Öğretmeni’, Myroslav Slaboshpytskiy’in ‘The Tribe / Kabile’, Sophie Hyde’ın ‘52 Tuesdays / 52 Salı’, Martti Helde’nin ‘In the Crosswind / Rüzgârların Arasında’, Yiannis Veslemes’in ‘Norway / Norveç’, Batin Ghobadi’nin ‘Mardan’, Gabriel Mascaro’nun ‘August Winds / Ağustos Esintisi’, Charles Poekel’in ‘Christmas, Again / Yine Noel’ ve Türkiye’den Nesimi Yetik’in ‘Toz Ruhu’ filmi. !f İstanbul 2015, 12-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek. Festival biletleri 30 Ocak Cuma günü Biletix’te yüzde 10 indirimle ön satışa çıkacak. Detaylı bilgi için: www.ifistanbul.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!