14 Türkiye kökenli milletvekili seçildi

Güncelleme Tarihi:

14 Türkiye kökenli milletvekili seçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 10:05

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Almanya Federal Meclisi’ne 14 Türkiye kökenli, milletvekili olarak girdi. Yeşiller’den Canan Bayram ve SPD’den Mahmut Özdemir seçim bölgesinde doğrudan seçildi. Böylece bir rekor kırıldı. Bir önceki mecliste 10 Türkiye kökenli bir de Batı Trakya kökenli milletvekili görev yapmıştı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da pazar günü yapılan seçimlerde Türkiye kökenliler de meclise girmeyi başardı. Kesin olmayan resmi sonuçlara göre 14 Türkiye kökenli milletvekili seçildi. Altı milletvekiliyle en fazla Türkiye kökenli Sosyal Demokrat Parti’den seçildi. Yeşiller beş, Sol Parti üç milletvekili soktu.
Bir önceki dönemde biri Batı Trakyalı, 10’u da Türkiye kökenli olmak üzere 11 milletvekili vardı. Bu kez Türkiye kökenli 14 milletvekili girdi. Cem Özdemir, Ekin Deligöz, Canan Bayram, Dalyan Beyaz, Filiz Polat Yeşiller’den, Sevim Dağdelen, Evrim Sommer ve Gökay Akbulut Sol Parti’den, Aydan Özoğuz, Cansel Kızıltepe, Metin Hakverdi, Gülistan Yüksel, Elvan Korkmaz ve Mahmut Özdemir SPD’den meclise girdi. Elvan Korkmaz, Canan Bayram ve Gökay Akbulut ilk kez milletvekili seçildi.
Seçimlerde Aydan Özoğuz, Canan Bayram, Metin Hakverdi ve Mahmut Özdemir doğrudan oylarla seçildi. Türkiye kökenli adaylar arasında kadınların çokluğu dikkat çekiyor. Bir önceki mecliste bulunan Sol Partili Azize Tank, bu seçimlerde aday olmadı. Yeşiller’den Özcan Mutlu da seçim bölgesini kaybettiği için meclis dışında kaldı.

Haberin Devamı

14 Türkiye kökenli milletvekili seçildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!