11 MAYIS: Yavuz Çetin anma gecesi

Güncelleme Tarihi:

11 MAYIS: Yavuz Çetin anma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Türk Rock müziğinin efsanevi isimlerinden Yavuz Çetin’i anma amacı ile düzenlenen gece katılacak müzisyen dostlarıyla birlikte Bronx’ta bu gece gerçekleşecek.

Haberin Devamı

 

 

Yavuz Çetin’in müzisyen dostlarının ve sevenlerinin bir araya geleceği etkinlikte Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Aylin Aslım & Tayfası, Ogün Sanlısoy, Serdar Öztop, Turgut Berkes & Karakutu, Zardanadam, Çilekeş, Üçnoktabir aynı sahneyi paylaşacak.

 

“Yavuz Çetin, Türkiye’nin en önemli sanatçılardan biriydi. “Sanatçı” sözcüğünün alabildiğine bayağılaştırıldığı bir ülkede bunu söylemek de ucuz geliyor, ama başka bir tanımı yok Yavuz’un; hani bu topraklarda çok nadir görülen, nedense başka yerlerde peygamber mertebesinde tutulup da buralarda paçavra kadar değeri olmayan “gerçek sanatçıdan” söz ediyorum.

Haberin Devamı

 

Yavuz müziği çok iyi biliyordu. Müziğin içini biliyordu, neden var olduğunu, neden söz ettiğini, blues’un neden greens olmadığını, hepsini biliyordu ki bunu dünyada çok az müzisyen için söyleyebiliriz.

 

Ne yazık ki çok kısa bir süre için aramızda tutabildik onu. O sağken onun yarattığı ses mabetlerinde tapınma şansını yakalamış bir avuç insana da ne mutlu ki, arkasında bıraktığı müzikle hala aramızda yaşıyor.

Seni unutmayacağız ajan.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!