11 işçinin öldüğü göçükle ilgili davada sanıklara 15 yıla kadar hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

11 işçinin öldüğü göçükle ilgili davada sanıklara 15 yıla kadar hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 16:01

11 işçinin öldüğü göçükle ilgili davada sanıklara 15 yıla kadar hapis istendi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ELBİSTAN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kömür sahasındaki göçükle ilgili Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davada savcı, 23 sanıktan 19'unun 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür sahası olan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6-11 Şubat'ta meydana gelen göçükle ilgili 23 kişinin 'Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 21'inci duruşması yapıldı. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadaki tek şikayetçi aile olan ölen işçilerden Muhsin Koşan'ın ailesi, avukatları aracılığıyla verdiği dilekçede Park Teknik A.Ş. çalışanları hakkındaki şikayetinden vazgeçerken, EÜAŞ'ta görevli sanıklar hakkında halen şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşma sonunda mahkeme savcısı da dosyaya ilişkin görüşünü açıkladı. Savcı, 9 Park Teknik A.Ş. çalışanı ile 10 EÜAŞ çalışanı olmak üzere toplam 19 sanığın 'Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, diğer 4 sanığın da beraatına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, savunmalar için davayı erteledi. Koşan ailesinin avukatı Kazım Oluç, "Adaletin en kısa sürede tecelli etmesini bekliyoruz" dedi.
KOŞAN: YENİ DAVA AÇACAĞIZ
Cenazesi göçük altında olan işçilerden Muhsin Koşan'ın kardeşi Mühmani Koşan, aradan 5 yıla yakın bir zaman geçtiğini ancak hala cenazelerin çıkarılmadığını belirterek şunları söyledi:
"Yıllardır devletimizin cenazelerin çıkarılıp- çıkarılmayacağını, çıkarılmayacaksa bunun gerekçelerini açıklamalarını istedik. Ancak, bugüne kadar hiçbir açıklama alamadık. Yeni bir dava açmaya hazırlanıyoruz. Cenazelerin bize teslim edilmemesiyle ilgili bakanlıksa bakanlık, o günkü kurulan kriz masasıysa kriz masası, valilikse valilik. Yani cenazelerin çıkarılmamasından kim sorumlusuyla o sorumluların tespit edilip cezalandırılması için yeni bir dava açmaya hazırlanıyoruz. Bununla ilgili de teknik bir rapor hazırlatıyoruz."
9 KİŞİ HALA TOPRAK ALTINDA
Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür sahası olan ve Park Teknik A.Ş. tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011 günü meydana gelen göçükte kamyon şoförü Yaşar Alkaya öldü. Bu olaydan 4 gün sonra 10 Şubat 2011'de meydana gelen büyük göçükte işçilerden Ruşen Demir ölürken, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat toprak altında kaldı ve yapılan çalışmalara rağmen bulunamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!