11 Eylül saldırısında öldü, 15 yıl sonra toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

11 Eylül saldırısında öldü, 15 yıl sonra toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 13:02

ABD'de 11 Eylül saldırılarında İkiz Kuleler'de hayatını kaybeden bir itfaiyeci, 15 yıl sonra toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze töreninin 15 yıl sonra yapılmasının ise ilginç bir hikâyesi var. İtfaiye Şefi Lawrence Stack, 11 Eylül 2001’de hayatını kaybettiğinde yaklaşık 33 yıldır New York İtfaiye Departmanı’nda çalışıyordu.

Sözcü'nün haberine göre Stack, Katolik inancına mensup olduğundan cenaze merasiminin yapılması için vücut kalıntılarının bulunması gerekiyordu. Ancak haberi alır almaz İkiz Kuleler’e koşan ve enkaz altında kalan Stack’in aradan geçen 15 yılda sadece ceketi bulundu.
Aile yıllar sonra, Stack’in ölmeden 18 ay önce kanser hastası olan küçük bir çocuk için kan örneği verdiği ve ilik uyuşmazlığı gerekçesiyle kanın kullanılmayıp rafa kaldırıldığını fark etti.

11 Eylül saldırısında öldü, 15 yıl sonra toprağa verildi

Haberin Devamı

Amerikan New York Times gazetesine konuşan Stack’in kendisi gibi itfaiyeci olan iki oğlu, “Aylar geçti, yıllar geçti… 10’u oldu, şimdi 15’i oldu” dedi.

Stack’in kan örneğinin buluduğu tüp, meslektaşlarının yoğun katılımıyla Long Island’da düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Stack’in toprağa verildiği gün ise eşi Therasa ile 47’uncu evlilik yıldönümüne denk geldi. Törende oğlu Michael ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve belediyenin İtfaiyeden Sorumlu Genel Sekreteri Daniel Nigro konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!