11 aylık Abdulkerim’in yaşaması, Türk doktorlara bağlı

Güncelleme Tarihi:

11 aylık Abdulkerim’in yaşaması, Türk doktorlara bağlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 09:32

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde, doğuştan kalbi delik olan ve akciğerinin ana damarı olmayan 11 aylık Abdülkerim’in ameliyat olabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Ciğerinin sol tarafı işlevini yitiren Abdülkerim’in, ciğerinin diğer tarafının işlevine devam etmesi için ameliyat olması gerekiyor. Ancak Almanya’daki doktorlar, başarı şansının düşük olduğunu belirterek ameliyattan kaçınıyor. Abdülkerim’in babası Hakan Kaymak ise anjiyo ameliyatı için gittikleri Yunanistan’daki doktorların, Türkiye’yi tavsiye ettiklerini söylüyor. Türkiye’de konunun uzmanı doktorların cerrahi müdahelesiyle Abdülkerim’in yaşama ihtimalinin olduğunu belirten Kaymak, ancak bunun uzun, zorlu ve pahalı bir tedavi sonucu mümkün olabileceğini vurguladı:

ONA GÜCÜMÜZ YETMİYOR

“Abdülkerim daha önce Bonn’daki bir hastanede tedavi gördü. Beş kez anjiyo oldu ve bir haftaya yakın yoğun bakımda kaldı. Ciğerinin sol tarafını kurtarmaya çalıştılar ancak kurtaramadılar. Almanya’da ‘Bu hastalığın çaresi yok, bırakın yaşayabildiği kadar yaşasın, kısa hayatında mutlu olsun’ dediler. Her an her şey olabilir ancak biliyoruz ki, Allah’tan ümit kesilmez. Türkiye’de tedaviye başlayabilirsek beş ameliyat ve özel bir tedavi süreci geçirmesi gerekiyor. Bunun için de yaklaşık 150 bin Euro’ya ihtiyacımız var, ancak bu miktarı karşılayacak maddi gücümüz yok.”

Haberin Devamı

HER SABAH KORKUYLA UYUMAK

Abdülkerim için her yolu denediklerini belirten anne Funda Kaymak ise sosyal paylaşım sitelerinde ‘Abdülkerim için el ele’ başlığıyla hesaplar açıldığını söyledi. Kendilerine ulaşıp yardım eden herkese teşekkür eden Kaymak, şöyle konuştu: “Bu duygu anlatılmaz, yaşamayan da anlamaz. Elimiz kolumuz bağlı, çok zor bir durumdayız. Doktorlar eğer böyle bırakırsak çocuğumuzun her geçen gün biraz daha moraracağını ve çok acı çekerek vefat edeceğini söyledi. Her gün kolay nefes alması için makineye bağlı uyumak zorunda ve o boruları sabaha kadar burnunda tutmak çok zor oluyor. Bunları düşünmek, her gün korkuyla uyumak, sabah uyanınca neyle karşılaşacağınızı bilmemek çok zor. Allah’tan ümidimi kesmedim, inşallah Rabb’im yavruma nefes verecek, ailecek ümidimizi hiç kaybetmedik.”

11 aylık Abdulkerim’in yaşaması, Türk doktorlara bağlı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!