109 yıllık tarihte bir ilk yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

109 yıllık tarihte bir ilk yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 00:00

Beşiktaş, Atletico Madrid karşısında iyi bir skor elde ederek, İstanbul'da oynanancak rövanj maçı öncesi avantaj yakalamaya çalışacak.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Beşiktaş, bu akşam Atletico Madrid karşısında iyi bir skor elde ederek 15 Mart'ta İstanbul'da oynanancak rövanj maçı öncesi avantaj yakalamaya çalışacak. UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında ilk kez son 16 takım arasına kalan Siyah-Beyazlıların Avrupa arenasında daha önceki en iyi başarıları 1986-1987 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ve 2002-2003 sezonunda da UEFA Kupası'nda çeyrek finalde mücadele etmesi olmuştu.

Öte yandan Beşiktaş, bu sezon öncesi yaptığı hazırlıklar kapsamında İspanya'nın Granada kentinde 45'er dakikalık karşılaşmalar halinde düzenlenen 3'lü turnuvada ilk maçını Atletico Madrid'e karşı oynamış ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

SAKATLIKLARI SEBEBİYLE ALMEIDA, HILBERT, TANJU VE AURELIO FORMA GİYEMEYECEKLER

Haberin Devamı

Siyah-Beyazlı takımda bu akşam sakatlığı sebebiyle Almeida, Aurelio, Tanju ve Hilbert forma giyemeyecekler. Tedavileri tamamlanan İsmail, Egemen ve Veli müsabakada görev yapabilecekler. Cezalı oyuncunun bulunmadığı Beşiktaş'ta UEFA listesine olmayan Ersan Gülüm, Burak Kaplan ve Mehmet Akyüz de Madrid'e götürülmediler.

ERNST, QUARESMA, SIVOK, EGEMEN, İBRAHİM TORAMAN VE VELİ SARI KART CEZA SINIRINDALAR

Öte yandan Atletico Madrid maçı öncesi Beşiktaş'ta sarı kart cezası sınırında bulunan oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Ernst, Quaresma, Sivok, Egemen, İbrahim Toraman ve Veli sarı kart cezası sınırındalar. Bu futbolcular, bu müsabakada sarı kart görürlerse 15 Mart'ta oynanacak rövanj maçında forma giyemeyecekler.

TEKNİK DİREKTÖR CARVALHAL'IN TAKIMINI, 14 ŞUBAT'TA DEPLASMANDA OYNANAN BRAGA MAÇININ SİSTEMİ İLE SAHAYA SÜRMESİ BEKLENİYOR

Teknik direktör Carlos Carvalhal'ın takımını nasıl bir sistem ile sahaya süreceği ise merakla bekleniyor. Portekizli teknik adam bir önceki turda Braga ile deplasmanda oynadıkları müsabakanın ilk 11'de 4 savunma oyuncusu ve 6 orta saha oyuncusunu sahaya sürmüş, kadrodaki forvet oyuncularını kullanmamıştı. Carvalhal'ın bu tercihi sonrası Braga deplasmanından 2-0 galip ayrılan Beşiktaş'ın, Atletico Madrid karşısına da bu yapıya yakın bir sistem ile sahaya çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Teknik direktör Carvalhal'ın takımı şu ilk 11 ile sahaya sürmesi bekleniyor:
Cenk, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Veli, Necip, Fernandes, Simao ve Quaresma.

BEŞİKTAŞ YARIN AVRUPA KUPALARINDAKİ 161. MAÇINA ÇIKACAK

Beşiktaş, bugün Avrupa kupalarında 161. karşılaşmasına çıkacak. Siyah Beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 160 maçın 59'unu kazanıp, 30'unda berabere kalırken, 71'ni ise kaybetti. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 201 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 232 gol gördü. Beşiktaş 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!