1071 Malazgirt’in sonu mahkemeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

1071 Malazgirt’in sonu mahkemeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 16:57

Kamulaştırma anlaşmazlığı nedeniyle tamamı açılamayan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen kesiminde bulunan köprülü kavşak, alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Milyonluk kavşaktaki manzarandan rahatsız olan semt sakinleri, ”Başkente yakışmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in birçok kez gündeme getirdiği, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıl önce hizmete açılan 1071 Malazgirt Bulvarı, yol üzerinde kalan bir gecekondu nedeniyle tamamlanamadı. Gecekondu sahibi ve Büyükşehir Belediyesi’nin uzlaşamaya varamaması nedeniyle hizmete açılamayan bulvarın, Öveçler’de bulunan köprülü kavşağı, alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline dönüştü. Yaşanan duruma isyan eden semt sakinleri, “Milyonluk yatırımın geldiği durum Başkent’e yakışmıyor” dedi. Bulvarı kullanan 90 binin üzerinde Başkentli sürücü de Eskişehir ve Konya yollarını Dikmen üzerinden Yıldız’a bağlayarak trafiği rahatlatacak olan köprülü kavşağın tamamlanmasını bekliyor.

KADERİNE TERK EDİLDİ

İçki şişeleri ve uyuştrucu madde düzeneklerinin etrafa saçıldığı köprülü kavşağın, her gece alemciler tarafından işgal edildiğini söyleyen semt sakinleri, yetkililerin önlem almasını istedi. Evinin balkonundan şahit olduğu manzara karşısında, aradan geçen 2 yıl süresince hiçbir önlem alınmamasından yakınan bir vatandaş, “Ne yol tamamlandı ne de güvenlik sağlandı, Başkent’in en büyük projelerinden biri kaderine terk edildi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

TRAFİĞE ÇÖZÜM OLACAK

1071 Malazgirt Bulvarı’nı kullanan sürücüler de yolun tamamlanaması nedeniyle bölgede oluşan trafik sıkışıklığından yakındı. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde oluşan araç yoğunluğuna tepki gösteren vatandaşlar, “Uzun süredir yolun tamamlanmasını bekliyoruz. Yolumuza devame edebilmek için girdiğimiz alternatif güzergahlarda çok sayıda trafik kuralı ihlali yapılıyor. Hergün kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

1071 Malazgirt Bulvarı’nın proje aşamasında görüşmeye başlayan gecekondu sahibi ve Büyükşehir Belediyesi, mal sahibinin 4.5 milyon TL talep etmesi sonucu anlaşamamıştı. Yaklaşık 10 yıldır devam eden kamulaştırma davalarından bir sonuç alınamayınca, eylül 2015’te değer tespit davası açan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bulvarın devamlılığını sağlamak için davanın sonuca bağlanmasını bekliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!