104 mahalleye tek itfaiye

Güncelleme Tarihi:

104 mahalleye tek itfaiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:44

Kızılcahamam Ciğirler Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale eden itfaiye aracındaki suyun bitmesi ve ilçede takviye su tankerinin bulunmaması ilçe sakinlerinin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, 104 mahallede 25 bin 200 nüfusa sahip olan ilçeye bir itfaiye aracının yetersiz kaldığını belirtti. Önceki gün yaşanan olayda Ciğirler Mahallesi’nde Hasan Gümüş’e ait iki katlı evde çıkan yangına Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kızılcahamam’daki tek itfaiye aracı müdahale etmiş, aracın deposundaki su yangın söndürülemeden bitmişti. İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, Kızılcahamam’da meydana gelen bütün yangınlarda aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, “Ciddi nüfusa sahip olan ormanlık bir ilçeye tek itfaiye aracı yetmiyor” dedi.

104 mahalleye tek itfaiye

SU DEREYE BOŞALTILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ton su kapasiteli itfaiye aracının yetersiz kaldığını savunan vatandaşla şunları söyledi:
“Mevcut itfaiye aracının otomatik merdiveni dahi yok. Bu nedenle birçok yangında binaların üst katlarına hızlıca müdahale edilemiyor. Aynı zamanda yangınlara itfaiye ile birlikte takviye su tankeri gitmiyor. Araçtaki 3 ton su, müdahale sırasında tükenirse Ankara ya da Kahramankazan’dan destek isteniyor. Fakat onlar gelene kadar yanan ev küle dönüyor. Takviye için gelen tankerler de suyu dereye boşaltıp geri dönüyor. Yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye aracı ile birlikte su tankeri de olay yerine gelse yangınlara karşı daha etkin bir mücadele verilebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!