101 delegenin gönlünde İstanbul'un ayrı bir yeri var

Güncelleme Tarihi:

101 delegenin gönlünde İstanbulun ayrı bir yeri var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 01:17

Göksel Gümüşdağ, 2020 Olimpiyatı adaylığı yolunda İstanbul’un yarış dışı kalmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, “Olimpiyat komitesi üyeleri politika rüzgarlarından hiçbir zaman etkilenmeyeceklerini sık sık dile getirirler. Bu insanların samimiyetine inanıyorum” dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, 2020 Olimpiyatları’nın kente büyük bir değer katacağını belirtti...
Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Gümüşdağ, “Bu büyük organizasyonu evimize getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi...

- Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları şansı nedir?
- İstanbul her şeye rağmen 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapabilmek için hala çok güçlü bir aday kenttir. Sayın Spor Bakanımız Suat Kılıç önderliğinde çok güçlü bir kampanya yürütüyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın belirlediği vizyon çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok iyi bir hazırlık süreci yaşıyoruz. Olimpiyatları İstanbul’a getireceğimize inancımız tam. Biz buna gönülden inanıyoruz. Kendi kendimizi baltalamadığımız takdirde, bütün dünyanın da bunu göreceğini düşünüyoruz. Bana göre bu milli bir meseledir ve bu meselede görüş ayrılıklarına yer yoktur. Kentimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için bu büyük bir fırsattır. Kazanan şehrin açıklanacağı 7 Eylül tarihine kadar kenetlenip, destek verilmesi gerekir.

Haberin Devamı

‘AKILLARA İLK OLARAK İSTANBUL GELİR’

- İstanbul’un rakip kentlere göre kendisini güçlü kılan kozları nedir?
- İstanbul gerek içinde barındırdığı tesisleri, gerek mimari dokusu, planlama ve teknik alt yapısıyla dünya çapında organizasyonlardan anlının akıyla çıkan güçlü bir kenttir. Diğer rakipleri her ne olursa olsun, gündemde neler yaşanırsa yaşansın, her zaman akıllara gelecek ilk aday kentin İstanbul olacağına inanıyorum. İstanbul’un yarış dışı kalması gibi bir şey söz konusu olamaz.

-  Olimpiyat komitesi üyeleri politik rüzgarlardan etkilenir mi?
- Olimpiyat komitesi üyeleri tarih boyunca apolitik bir duruş sergilemişlerdir. Politika rüzgarlarından etkilenmeyeceklerini her fırsatta dile getirirler. İstanbul’un 101 delegenin gönlünde çok özel bir yerde durduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

OYUNLARI ALACAĞIZ

- YILDIZ Parkı’ndaki Malta Köşkü’nde bir araya geldiğimiz Göksel Gümüşdağ, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’a ayrı bir değer katacağını söyledi. “Bu konuda iddialıyız ve oyunları alacağız” dedi.

Bizim gönlümüz barıştan yana

- Kişisel olarak Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yorumunuz nedir?
- Ben bir vatandaş olarak olayları yurtiçi ve yurtdışı basınından yankılarıyla takip ettim. Çok farklı yorumlar var. Yurt dışında da Türkiye’de de olaya farklı bakış açıları var. Bizim gönlümüz her zaman barışçıl şekilde, kavgasız gürültüsüz uzlaşma içinde çare bulunmasından yanadır. Kol kola şarkı söylenmesi ne güzel. Bu kareler olimpiyatlara aday bir kent için bir dezavantaj değil avantaj karesidir. Ben olaya politik taraftan değil, sadece sportif açıdan bakıyorum. Bizim yegane arzumuz olimpiyatları İstanbul şehrine kazandırmaktır. Diğer meseleler politik meselelerdir. Ancak olimpik süreç bir milli meseledir.

Haberin Devamı

Pes etmeden çalışacağız

- Sporun gerginlikler üzerinde sakinleştirici bir misyonu olabilir mi?
- Ben sporun bir çok şeyin ilacı olduğuna inanıyorum. Bunun en büyük kanıtını yine Taksim’de gördük. İstanbul’un 3 büyük takımı bir araya geldiğinde kavganın, gürültünün yerini birlik ve beraberlik aldı. Bu fotoğraflara dikkatli bakınca politik yansımaların yanında sporun gücünü yalın haliyle burada da görebiliyoruz. Bu yüzden 2020’nin İstanbul kentine çok şey katacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu büyük organizasyonu evimize getirmek için son ana kadar var gücümüzle pes etmeden, inanarak çalışmaya devam etmeliyiz.

Pes etmek, bu yolda büyük rakibimiz olur

Haberin Devamı

- Taksim’de yaşanan Gezi Parkı olayları, İstanbul’un adaylığını nasıl etkiler?
- İstanbul 2020 için şimdiden heyecanlanılıyor. Başkan Jacques Rogge ve olası selefi Thomas Bach, protesto olaylarının bu süreçte herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağı kanaatindeler. Bu düşüncelerini canlı yayında ifade ettiler.

* Yaşanan protestolara bakıp “Artık Olimpiyatları kesinlikle İstanbul’a vermezler” şeklinde düşünenlere mesajınız var mı?
- Bu karamsar insanlar fevkalede yanılıyorlar. Bizi alt edecek yegane güç ne gariptir ki sadece kendimiz olabilir. Madrid’in Avrupa basınındaki adı “Protestolar şehri”dir. Bir diğer rakibimiz Tokyo’da ise onbinlerce kişi, hükümetin nükleer santralleri tekrar işletime sokmasını protesto etmek için yürümüştür. Bizi ne Tokyo ne Madrid yenebilir. Bizi ancak biz yeneriz. Rakibimiz, pes etmek ve inançsızlık olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!