101 dağcı, eksi 40 derecede Süphan Dağı’na tırmanacak

Güncelleme Tarihi:

101 dağcı, eksi 40 derecede Süphan Dağı’na tırmanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 13:02

101 dağcı, eksi 40 derecede Süphan Dağı’na tırmanacak

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - TÜRKİYE’nin çeşitli illerinden gelen 18’i kadın 101 dağcı, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi kesiminden Süphan Dağı’na tırmanış yapacak. Tırmanışa bir haftalık yeni evli çift de katılacak.
11-12 Şubat 2017 tarihlerinde Erzincan’da bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı’nda yapılacak Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasına katılacak Türkiye dağ kayağı milli sporcuları, eğitim amacıyla Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirecek. Tırmanışa katılacak olan dağcı grubu, tırmanış yapmak üzere Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü önünden Süphan Dağı'nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası bölgesine hareket etti.
Tırmanış öncesi açıklamalarda bulunan SUPHANDOSD Kulübü Başkanı Adem Gül, Süphan Dağı’na önemli bir tırmanış yapacaklarını belirterek, "Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2017 faaliyet programında yer alan Süphan Dağı kış tırmanışı faaliyetimiz başladı. Bugünkü programımız buradan Aydınlar Beldesi Kışkıllı köyüne hareket edip oradan da Süphan Dağı'nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası’da kamp kuracağız. Bu gece zirve yapmayı planlıyoruz. Şartla çok ağır, katılımcı sayısı geçmiş dönemlere göre çok fazla ama bu zorluklara rağmen inşallah zirve yapacağız. Burada bulunan sporcuların hepsi eğitimli ve kış tırmanışlarına katılmış sporculardır. Umarım her şey yolunda giderse 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nın zirvesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bizlerden bu konuda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza, valimize, mülki amirlerimize ve katkısı olan herkese ayrı ayrı federasyonum ve sporcular adına teşekkür ediyorum" dedi.
YENİ EVLİ ÇİFT DE TIRMANACAK
Antalya’da bir hafta önce evlenen Selda ve Deniz Yulcu çifti de balayını için Süphan Dağı’na zirve yapacak. Çiftlerden Deniz Yulcu, çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Bir hafta önce evlendik ve balayını Süphan Dağı’nda kutlayacağız. Umarım sağlıklı ve güzel bir tırmanış olur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!