100'üncü yıl konseri

Güncelleme Tarihi:

100üncü yıl konseri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 16:41

Yale Üniversitesi’nin acapella grubu Whiffenpoofs, 7 Ağustos 2009’ta Nakkaş Sanat Galerisi’nde bir konser verecek.

Haberin Devamı

1909 yılından bugüne kadar her sene yenilenen korosuyla dünyanın dört bir yanında konser veren grup, Nakkaş Sanat Galerisi’nin tarih kokan gizemli sarnıcında, müzikseverlere acapella keyfi yaşatacak. Grup, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak için yaptıkları çalışmalarla da  öne çıkıyor.

1909 yılında kurulan Yale Üniversitesi acapella grubu Whiffenpoofs, işadamı, müzisyen ve politkacı üreten bir topluluk olarak tanınıyor. Her yıl Yale Üniversitesi’nin son sınıf öğrencileri arasından seçilen isimlerle kurulan grup, şimdiye kadar pekçok devlet başkanı ve ünlü isme konser verdi. Eski Whiffenpoofs korolarında yer almış isimler arasında, besteci ve şarkıcı Cole Porter ve geçmiş dönem başkanlarından H.W Bush’un babası Prescott Bush gibi tanınmış kişiler de var.
 
İnsan sesinin bir enstrüman olarak kullanıldığı acapella müziğinde, şarkılar geniş bir koro tarafından seslendiriliyor. Yale Üniversitesi zengin müzik geleneği ile 5 tane erkek, 5 tane karışık ve 4 tane bayan ses acapella grubuna sahip. Her yıl yeni üyelerle yeniden oluşturulan grup, saygın bir kişilik ve müzik mükemmeliyetçiliği standartlarına uygun olarak seçilmekte. Bu sene, 100. yılını kutlayan Whiffenpoofs korosu, çocukların okur yazarlığını artırmak için çalışmalar yapıyor.Grubun sitesinde bu amaçla kitap satışı gerçekleştirilmekte.

Haberin Devamı

13 haftalık bir dünya turnesine çıkan Whiffenpoofs topluluğu, Sultanahmet’teki Nakkaş Sanat Galerisi’nin 6. yüzyıldan kalma tarihi sarnıcında şarkı söylemek için Türkiye’ye geliyor. Whiffenpoofların 2009 programı 27 Mayıs'ta San Fransisco'da başladı. Yeni Zelanda, Avustralya, Japonya, Çin, Tayland, Nepal, Hindistan, Güney Afrika, Fransa, Yunanistan'ı kapsayan turne, Türkiye'den sonra 14 Ağustos'ta İsrail'de sona erecek. Konserde, Down By the Salley Gardens, Midnight Train to Georgia, Something Like the Blues, We Meet Again Tonight gibi parçalar seslendirilecek. Whiffenpoofs Grubu’nun konseri, 7 Ağustos 2009’ta, Nakkaş Sanat Galerisi’nde saat 19:00’da başlayacak.


Nakkaş Sanat Galerisi Tel: 0 212 516 52 22
Nakilbent Sok. No:33 34122 Sultanahmet, İstanbul - Turkey
www.nakkasrug.com 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!