1001 meze masalı

Güncelleme Tarihi:

1001 meze masalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Önümüzdeki cumartesi Boğaz’dan rakı akacak desek yeri. Yeni Rakı, şehrin kültür başkenti olması şerefine Kuruçeşme Arena’da bir festival düzenliyor. Festivalin adı da çok matrak: Bi’ Büyük Fest. 1001 Meze Sofrası adında bir masa kuracaklar ve 1500 çeşit meze yapılacak. Bu aynı zamanda bir Guinness rekoru.

Hadi bir zorlayın; arka arkaya kaç meze sayabilirsiniz? 20?.. 30?... 100?... Peki en fazla kaçını bir arada gördünüz? Önümüzdeki hafta Kuruçeşme Arena’da 1500 meze bir arada olacak. Bu rekor denemesi İstanbul’un kültür başkenti olması şerefine Yeni Rakı tarafından yapılıyor. Guinness yetkilileri de hazır bulunacak ve mezeleri tek tek kontrol edecek. Sonra? Oturup afiyetle yiyeceğiz hepsini, müzik dinleyeceğiz.
İşin içinde Türkiye Aşçılar Federasyonu var. Federasyona bağlı 90 aşçı seferber olmuş durumda, ‘dünyanın en zengin sofrası’ olarak rekorlar kitabına girecek açık büfe için bütün marifetlerini döktürecekler. Kendi tarifleri bitti, İnternet üzerinden Yeni Rakı’ya ulaşan meze tariflerini de değerlendiriyorlar. Çünkü bu rekor Türk mutfağının ne kadar zengin olduğunu duyurmak açısından da önemli.

ORYANTAL ATÖLYESİ

Festivalde oryantal dans atölyesi kurulacak ve isteyene göbek atma teknikleri öğrenecek. Ayrıca ebru yapımının incelikleri görebilir ve hat sanatçılarına isim yazdırabilirsiniz. Cam atölyesinden herkese nazar boncuğu dağıtılacak. Bir dileğiniz varsa dilek ağacına çaput bağlayabilir, olup olmayacağını tavşanlı niyetçiden test edebilirsiniz.

YENİ TÜRKÜ, EMRE AYDIN VE EMEL SAYIN

Festivale matrak da bir isim bulmuşlar: Bi’ Büyük Fest. 3 Temmuz’da Kuruçeşma Arena’nın kapıları 17.00’de açılacak. Yeni Türkü, Emre Aydın ve Emel Sayın’ın sahne alacağı festivale girişler 35 lira. Buna bir meze tabağı ve iki tek rakı da dahil. Yok “Emel Sayın’ı özledik, oturup adabımızla izleyelim” derseniz o zaman sahne önü bileti alacaksınız. 2, 4 ve birleştirilip büyütülebilen masalarda yemekler alakart, rakı da limitsiz. Kişi başı 70 lira. www.biletix.com (216) 556 98 00.

Sandal’da balık mantısı

Kulağa tuhaf geliyor. Hele riski? Düşünsenize balıkla-yoğurt yan yana. Ama Sandal Balıkevi’nin sahibi Burak Akın kendine çok güveniyor: “Balığınız tazeyse hiçbir şey olmaz.” Cem Hakko, İzel, Seda Sayan, Şenay Akay ve Erkan Can da güveniyor ki Sandal’dan çıkmıyorlar. Balık mantısını levrekle yapıyorlar. Adı mantı ama aslında üstünde azıcık bir sosu var. İlk başta mantı fikrine alışamayan için balık köftesi, balık böreği ve balıklı karnıyarık da var. Köfte palamuttan, börek dil balığından. Hepsinin fiyatı ucuz, 8-10 lira arasında değişiyor. Ama mekanda içki yok, aklınızda olsun. Haftanın yedi günü 11.00’den 22.30’a kadar açıklar. 80 kişilik tek katlı küçük bir yer ama 60 kişilik de bir bahçesi var. (212) 262 36 43.

HAFTAYA SARKAN

* SABAHA KADAR PARTİLENE: Antalya’daki aşk oteli Adam&Eve (Adem ile Havva) konser atağına kalktı, 4 Temmuz’da Roger Sanchez’i, 4 Ağustos’ta da Tiesto’yu getiriyor. Sanchez Grammy ödüllü, dünyaca ünlü bir DJ biliyorsunuz. Belli ki parti bomba olacak ama inanılmaz pahalı. Biletler 225, 540 ve 630 lira. Ama 640’ı ödediniz mi de resmen cennete sokuyor sizi Adam&Eve: Şampanyayla karşılama, VIP Lounge’da eğlenme, size özel garson, egzotik meyvelerle donatılmış masa ve konser sonrası diskoda eğlence. Ne yapıla edile, gerekirse bankadan kredi çekile, Antalya’ya gidip sabaha kadar partilene...
* BAĞIRA ÇAĞIRA KAFA SALLANA: Dün Rammstein’in sahne aldığı Sonisphere’de bugün Volbeat, Manowar ve Accept var. Festivalin son günü ise Big Four’u oluşturan Anthrax, Megadeth, Slayer ve tabii Metallica! Pazar günü İnönü Stadyumu’na gidile, Metallica’nın One, Harvester Of Sorrow, Ride The Lightning ve Creeping Death gibi hitleri dinlene ve bağıra bağıra kafa sallayıp anılar tazelene.
* ADA KEŞFEDİLE: Bugün Marmara Adası’na gidiyorum. Dalgıç bir kuzenim var, uluslararası bir sualtı fotoğraf yarışması düzenliyorlar. Adaya ilk gidişim, mermer ocakları dışında hiçbir şey bilmiyorum. Sadece deniz otobüsü biletleri çok pahalı: Gidiş-dönüş 90 lira. Neyse ada bir güzel keşfedile, yemekler denene, fotoğraf motoğraf çekile, dönüşte Marmara Adası yazısı yazıla...

HAFTADAN KALAN

* GÖNENSİN’E ÖDETİLE: Asmalımescit’teki Yakup-2’ye gitmeyeli ne kadar zaman olmuş... Unutmuşum mezelerinin lezzetini ve tabii Okay Gönensin’in neşeli sohbetini. En kısa zamanda tekrar gidile, çıtır kalamar duble duble sipariş edile, hesap yine Gönensin’e giydirile...
* ŞARAP KEYFİ YAPILA: İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı’daki Nature&Peace kafenin nasıl popüler ve ünlülerle dolup dolup taşan bir yer olduğunu yazmıştım geçen haftalarda. Cuma-cumartesi kıyamet kopuyor ama meğer pazar akşamları pek sakin oluyormuş. Bahçesine oturula, şarap ve yeşil mercimek köftesi ısmarlana, sokaktan geçenleri seyrede seyrede keyif yapıla...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!