100 yıllık dostluk adımı

Güncelleme Tarihi:

100 yıllık dostluk adımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 22:46

Beşiktaş’ın ezeli rakibi için TFF’ye yaptığı çağrıya, F.Bahçe teşekkür etti.

Haberin Devamı

Siyah beyazlı kulüp, “Fenerbahçeli taraftarlar şampiyonluğu kutlayabilsin. Federasyon bir formül bulsun” dedi. Sarı lacivertliler, “Bu 100 yıllık dostluk adına büyük bir adımdır” karşılığını verdi.

F.BAHÇE, yarın Kadıköy’de Rizespor’dan 1 puan dahi alsa şampiyon olacak. Ancak karşılaşma öncesine damga vuran olay, çok daha farklı...
Sarı lacivertliler, Rize karşılaşmasıyla ilgili verilen kadın ve çocuklara oynama cezasına itiraz etmişti. Fakat bu itiraz reddedildi. Yani yarınki mücadele, kadın ve çocuklara oynanacak.
Bu konuyla ilgili en çarpıcı yaklaşım ise Beşiktaş’tan geldi. Siyah beyazlılar yaptıkları açıklamada, “Fenerbahçe, TFF’nin bir maç seyircisiz oynama (kadın ve çocuk izleyicilere açık) cezası nedeniyle şampiyonluk kutlaması planlarını ertelemek zorunda. Biz de diyoruz ki; madem futbol sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. TFF, şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen Fenerbahçe taraftarı için bu cezayı ertelesin ya da kurallar dahilinde başka bir formül bulsun” dedi.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’DEN ORMAN VE YÖNETiME TEŞEKKÜR

SARI lacivertli kulüp de, Beşiktaş’ın bu dostane çağrısına yanıt verdi. Resmi sitedeki duyuruda şu ifadeler kullanıldı:
- Resmi siteniz aracılığı ile yaptığınız, Türk sporunda renklerin kardeşliği, kulüplerin dostluğu adına çok önemli bir adım olarak gördüğümüz açıklamanız, başkanımız ve yöneticilerimiz nezdinde, kulübümüzü, camiamızı son derece mutlu etmiştir.
- Göstermiş oldukları bu değerli duruş için Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’a ve yönetim kuruluna, teşekkür ederiz. Açıklamanızda dile getirdiğiniz görüş, zamanlaması açısından amacına ulaşma ihtimali bulunmasa da Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları adına önemli olan asıl hedefe ulaşmış; 100 yıllık dostluk adına büyük bir adım olmuştur. Saygılarımızla...

Rize cephesi: ‘Şampiyon belli değil’

YARIN Fenerbahçe’ye rakip olacak Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Koray Deniz, Beşiktaş’ın yaptığı tarihi çağrıya tepki göstererek, “Kimin şampiyon olacağı daha net değil, sahaya çıkıp F.Bahçe’den 3 puan alacağız” dedi. Deniz, “Acilen puana ihtiyacımız var karşımıza kim çıkarsa çıksın yenmeye oynayacağız. F.Bahçe’yi de Kadıköy’de yeneceğiz. Beşiktaş fair play çerçevesinde böyle bir açıklama yaptı ama Rizespor olarak bu bizim etiğimize aykırıdır” diye konuştu.

TFF cephesi:

Haberin Devamı

‘Karar kesinlikle değiştirilemez’

BEŞİKTAŞ’ın açıklamasına TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren şu sözlerle yanıt verdi:
- Beşiktaş’ın yaptığı açıklamayı fair play çerçevesinde olumlu buluyorum. Türk futbolseverlerinin fair play çerçevesinde dostça mesaj vermeleri bizi çok mutlu etti.
- Fakat şu bilinmelidir ki; kurum ve kuralların kararları her zaman geçerlidir. Bu konudaki kararlar geçerliliğini sürdürmektedir. Kesinlikle değiştirmeyeceğiz.

Son Beşiktaş-F.Bahçe maçı 1-1 bitti. Oyun-cular arasında dostluk rüzgarları esti.

Çarşı cephesi:

Size Fener riyası, bize Beşiktaş rüyası

BEŞİKTAŞ’ın, F.Bahçe’nin Rizespor karşısında kadın ve çocuklara oynayacak olması nedeni ile yaptığı açıklamaya Çarşı, twitter’dan tepki gösterdi. Açıklamada; “Beşiktaş taraftarına göstermediğiniz hassasiyet, hakkaniyete olan inancınızı yalanlar. Size Fener riyası, bize Beşiktaş rüyası yakışır” ifadelerine yer verildi.

Anadolu kulüpleri bölündü

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın, F.Bahçe açıklamasıyla ilgili iki Anadolu kulübü, iki farklı görüşe sahip...

Eskişehirspor:

Gereği yapılır

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, “Türkiye, bir hukuk devletidir. Gerekli olan bir şey varsa ilgililer yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Konyaspor:

Seyirci önemli

TORKU Konya Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, ‘’Seyircisiz oyunlara karşıyız. Maç izlemek seyircilerin doğal hakkı. Beşiktaş ya da F.Bahçe’nin maçları olarak değerlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!