100’üncü şölen içimizi ısıtacak

Dünyanın en iyi 256 tenisçisi, hava sıcaklığının 30 derecelerde seyrettiği 100. Avustralya Açık Turnuvası’nda sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

BİZDE kara kış hüküm sürerken, hava sıcaklığının 30 derecelerde seyrettiği Melbourne kenti bugünden itibaren 100. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. Toplam 26 milyon Avustralya Doları (49.4 milyon TL) para ödülünün dağıtılacağı Avustralya Açık’ta, tek erkekler ve tek kadınlarda şampiyon olan isimler 2 milyon 300’er bin Avustralya Doları (4 milyon 370 bin TL) kazanacak. 29 Ocak’ta sona erecek turnuvaya tek erkeklerde ve tek kadınlarda 128’er tenisçi katılacak. Tek erkeklerin favori isimleri belli.... Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer ve Andy Murray. Bu dört isim yollarına kayıpsız devam ettikleri taktirde en erken yarı finalde birbirleriyle karşılaşabiliyor... Fikstürün üst tarafında Djokovic-Murray, alt tarafında ise Nadal-Federer yarı finalleri izleyebiliriz. Hiç şüphe yok ki bu dört isim arasında en iyisi, 2011’de 4 Grand Slam’in 3’ünü kazanan Djokovic.
Maçların, Sırp tenisçinin en çok sevdiği zemin olan ‘orta hızlı sert zemin’de oynanacak olması şampiyonluk şansını bir kat daha artırıyor. Djokovic’den sonraki favoriler Nadal, Federer ve Murray’in şansları eşit. Bu isimlerin yoluna taş koymaları muhtemel tenisçiler ise, Fransız Joe Wilfried-Tsonga ve Gael Monfils.

Haberin Devamı

Serena kazanırsa hiç şaşmam

TEK kadınlarda en güçlü favori, geçen yıl hem Wimbledon’u hem de İstanbul’daki sezon sonu şampiyonasını kazanan Petra Kvitova. Çek sporcu, güçlü fiziği ve kendine özgü oyun tarzıyla kadın tenisine ‘özel’ bir renk katıyor. Uzun süredir doğru dürüst ortalarda görünmeyen Serena Williams, bütün ön tahminleri alt üst edecek bir potansiyele sahip. Tabii kondisyonu yeterse. Bir tane bile Grand Slam şampiyonluğu bulunmayan dünya 1 numarası Caroline Wozniacki’nin şansının yüksek oldğunu sanmıyorum. Wozniacki’nin, geçen yıl şampiyon olduğu 6 turnuvada yenebildiği en yüksek sıralamadaki oyuncu, 17. sıradaki Marion Bartoli idi. Ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle geçen yıl fazla maç oynayamayan Maria Sharapova ve Victoria Azarenka da şampiyonluk şansı bulunan tenisçiler olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Teklerde dağıtılan ödül miktarı (Avustralya Doları)

İlk Tur: 20 bin
İkinci Tur: 33 bin 300
Üçüncü Tur: 54 bin 625
Dördüncü Tur: 109 bin 250
Çeyrek Final: 218 bin 500
Yarı Final: 437 bin
Final: 1 milyon 150 bin
Şampiyon:2 milyon 300 bin

Yazarın Tüm Yazıları