100 tüp bebek ve aileleri bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

100 tüp bebek ve aileleri bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 14:08

ADANA’da tüp bebek yöntemi kullanılarak doğan bebekler, aileleriyle birlikte 5’inci Tüp Bebek Kardeşliği Günü’nde buluştu.

Prof. Dr. M. Turan Çetin Tüp Bebek Merkezi’nce düzenlenen programa, yeni doğan bebeklerden 5 yaşına kadar olan 100 dolayındaki tüp bebek katıldı. Programda aileler, bebekleriyle birlikte müzik eşliğinde dans edip eğlendi.
Haberin Devamı

Üzerinde ‘Tüp bebek kardeşliği’ yazılı pastayı kesen Prof. Dr. M. Turan Çetin, tüp bebek yönteminin son 30 yılda hızla ilerlediğini, evlat sahibi olamamanın sorun olmaktan çıktığını vurguladı. Gebelik şansının yüzde 60’lara kadar çıktığını bildiren Prof. Dr. Çetin, “Bu oran neredeyse normal yoldan gebe kalma şansı kadar. Ancak, bazı hekim arkadaşların hastaları fazla oyalamaması gerekir. Tedavi sonuç vermeyecekse, bunu açıkça hastaya söylemeliler. Tüp bebek olup olmayacağı 5 yılda belli olur” dedi. Çetin, son çıkarılan yasalarla bu tedavinin Avrupa’ya göre ülkemizde daha az maliyetli olduğunu da belirtti.
     
İKİZ SEVİNCİ

Yıllarca çocuk hasreti çeken çiftçi Tunay Yalman (30) ile eşi Sevtap Yalman'ın (28) mutlulukları herkesin iki katı oldu. 10 yıldır bebekleri olmayan Yalman çiftinin, 55 gün önce tüp bebek yöntemiyle biri erkek ikiz bebekleri dünyaya geldi. Prof. Dr. M. Turan Çetin Tüp Bebek Merkezi’ndeki tedaviyle tüp bebekleri olduğunu belirten Yalman çifti, “Tüp bebek yöntemini deneyeli 1 yıl oldu. Bunun karşılığında da bebeklerimiz oldu. Çok harika bir duygu. Allah olmayanlara da nasip etsin. 55 günlük ikizlerden birine Galatasaraylı Arda Turan, diğerine Ege adını verdik” dedi.
8 yıllık evli Musa (33) ve Hacer Berkyez (31) çifti de 6 aylık bebekleri Ece Naz ile büyük mutluluk yaşadı. Tüp bebek yöntemi sayesinde bebek sahibi olduklarını belirten Berkyez çifti, “İlk başta istememiştik, ailelerin oluruyla karar verip, kliniğe başvurduk. İlk denemede bebeğimiz oldu. Çok mutluyuz” diyerek duygularını dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!