100 şehit çocuğuna satranç eğitimi

Güncelleme Tarihi:

100 şehit çocuğuna satranç eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 10:28

100 şehit çocuğuna satranç eğitimi

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 'Fikir annesi' olduğu, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), tarafından organize edilen Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi kapsamında,100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi.
TSF'nin 13-19 Temmuz tarihleri arasında şehit ailelerine yönelik düzenlediği 'Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi'nin kapanış töreni Kolin Otel'de gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Dr. Firuz Erdil, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Maden, Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar ile birlikte şehit aileleri ve şehit çocukları katıldı. Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi kapsamında şehit çocukları, 13-19 Temmuz tarihleri arasında aileleri ile birlikte satranç eğitimi aldı. Projenin Çanakkale'deki ilk etabında yaklaşık 100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi. Şehit çocukları ile birlikte ailelerin de katıldığı projede, katılımcıların satranç bilgilerine göre dört ayrı grup oluşturuldu. Satranç eğitimi almak isteyen veliler de satranç eğitim kurslarına katıldı.
HAYATLARINDA YENİ BİR SAYFA
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 'Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi'nin ülke genelinde ses getirdiğini anlatırken, "Bu projenin bir parçası olmanın benim için anlamı çok büyük. Projemiz ile gençlerimizin kale gibi sağlam, kale gibi güçlü bir gelecek kurmasına aracılık etmek istedik" dedi.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, projenin çocukların geleceğinde yeni bir umut ışık olacağını kaydetti. Tavlı, "Emine Erdoğan hanımefendinin fikir annesi olduğu projenin şehitler diyarı Çanakkale'den başlatılmasından onur duyduk. Gelecek nesiller için atılan adımlar çok değerli. Satranç sporunda atılan adım ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Projenin şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımızın hayatında yeni bir sayfa açacağını umut ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan ilk 8 sporcuya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından hediyeleri takdim edildi. Ödül töreni protokol üyelerinin satranç eğitimine katılan şehit çocukları ve ailelerine katılım belgesi ile altın madalya dağıtılması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!