10 yıl sonra önlem alamazsınız

Güncelleme Tarihi:

10 yıl  sonra  önlem  alamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 23:11

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile buluşmasının ardından önceki gün Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi’nin (SETA DC) düzenlediği bir panelde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “ABD bizim yaptığımız hatayı yapmasın. Eğer şimdi önlem alınmazsa 10 yıl sonra önlem alınması mümkün olmayacaktır” dedi. Gülen Cemaati’nin ABD’de de kamu düzenini bozan bir yapıya dönüşeceğini savunan Bozdağ, “FETÖ, mevcut terör örgütlerinden farklı bir anlayışa sahip yeni nesil bir terör örgütüdür” dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Obama’dan sonra başkanlığı devralması beklenen Hillary Clinton’ın ABD’deki Gülencilerle olan yakın ilişkisi vurgulandığında, “Bizde bir söz vardır. Taç giyen baş akıllanır” diyerek devlet adamlığı tecrübesine dayanarak Clinton’ın seçildikten sonra bu konudaki çizgisini değiştireceğini, dosyanın ilerleyeceğini söyledi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

Amerikalı kaynaklar, delillerin ötesinde Türkiye’deki insan hakları ve yargı uygulamalarının da Gülen’in iadesi konusunda karar verecek mahkemenin tutumu üzerinde belirleyici olacağını söyledi. Mahkemenin, ABD’de ‘Yeşil Kart’ kalıcı oturma izni olan ve bundan doğan haklara sahip Gülen’in nasıl bir ülkeye iade edileceğine bakacağını belirten bir Amerikalı uzman, gözaltı ve tutuklamalarda kötü muamele, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü gibi konuların önemli kriterler olacağını belirtti. Bozdağ ise bu alanlarda Türkiye’ye getirilen eleştirileri kabul etmeyerek, özellikle basın özgürlüğü konusunda Türkiye’nin basın özgürlüğüne sahip bir ülke olduğunu savundu. Bozdağ, SETA toplantısında Türkiye’de gazetecilerin hapse atıldıkları yönündeki eleştirilere özetle şöyle yanıt verdi: “Şu anda bizim cezaevlerimizde bu tür mesleği gazeteci olanlar da var. Ben hepsini tek tek burada değerlendirmek istemem ama adam öldürme suçundan cezaevinde gazeteciler var. Ve bunlar uluslararası gazetecilerle ilgili örgütlerin listesinde geçiyor. Bir karakolu bombalama ve tarama suçundan mahkûm olmuş, cezası kesinleşmiş, mesleği gazeteci olan kişiler var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!