10 yıl sonra Ergenekon

Güncelleme Tarihi:

10 yıl sonra Ergenekon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 23:42

TRABZON’da jandarmaya yapılan ihbar üzerine 12 Haziran 2007’de İstanbul Ümraniye’de bir gecekonduda 27 elbombası bulunmasıyla başlayan Ergenekon davası 10. yılında Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülüyor.

Haberin Devamı

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dünkü duruşmaya 100’e yakın sanık ve avukatları geldi. Sanık avukatları soruşturmayı yürüten savcılar ile yargılamayı yapan hâkimlerin FETÖ’den firari ya da cezaevinde olduğunu hatırlatarak, kararın yok sayılmasını ya da derhal beraat kararı verilmesini istedi.

Duruşma savcısı Sait Kunt, 113 sanık hakkında ‘Ergenekon terör örgütünün varlığının kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanmadığı, kanıtlanmayan örgütün yöneticiliği, üyeliği ve yardım etme suçlarının sözkonusu olmayacağı’ gerekçesi ile beraat kararı verilmek üzere dosyanın ayrılmasını talep etti. Hükümete karşı suç işledikleri öne sürülen Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal hakkında da atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraat kararı verilmek üzere ayrılmasını istedi.

Savcı Kunt, Danıştay saldırısı davasının ayrılarak yetkisizlikle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti.

Savcı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek dahil 18 sanık yönünden dosyanın ayrılarak, Başbuğ hakkında yargılama izni alınana kadar yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Mahkeme de Başbuğ ile 19 sanık hakkında dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan ile davanın hem sanığı hem gizli tanığı olan Osman Yıldırım’ın da aralarında olduğu 8 sanık hakkındaki dosyanın da ayrılmasına hükmetti. Mahkeme, ayrıca Alparslan Aslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!