10 şehit için hüzünlü tören

Güncelleme Tarihi:

10 şehit için hüzünlü tören
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 16:02

İzmir Karşıyaka Alaybey Tersanesi'nde yaşanan üzücü gemi kazasıyla ilgili düzenlenen resmi törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Kazada hayatlarını kaybeden şehit Deniz Piyade Er Yavuz Arslan (22) ile işçi Cafer Kırbaş (42) için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oraamiral Bülent Bostanoğlu, Genel Kurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Donanma Komutanı Veysel Kösele, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile şehit asker Arslan'ın annesi Neşe Arı ile babası Zülfü Arslan ile merhum Cafer Kırbaş'ın annesi Azime Kırbaş, eşi Gülcan Kırbaş, çocukları Esra, Nisa Nur ve Yusuf Kırbaş ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Acılı aileler birbirlerini teselli ederek taziye de bulundu.

10 şehit için hüzünlü tören

Haberin Devamı

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKLARDI

Beş yıldır tersanede görev yapan üç çocuk babası Cafer Kırbaş'ın çocuklarından birinin haftaya doğum gününü kutlayacakları ve karne hediyesi aldığı öğrenildi. Cafer Kırbaş'ın kızı Esra Kırbaş babası ile çekilen son pozunu tabut başında verdi. Küçük kız önce babasının tabutunu gözyaşları içinde cep telefonu ile fotoğrafını çekti ardından tabutun başına geçerek son kez babasıyla verdiği pozu çektirdiği fotoğrafla ölümsüzleştirdi.

"GÜL KOKULU OĞLUM GÜLLER İÇİNDE YATSIN"

Şehit Arslan'ın acılı annesi Neşe Arı da 6 yıl önce Malatya'dan İzmir'in Bayındır ilçesine yerleştiklerini oğlunun esas görev yerinin Hatay İskenderun olduğu ancak 'TCG Değirmendere' isimli geminin bakımı için İzmir'e geldiğini ve yeni yıla tezkeresini almış olarak gireceğini belirtti. Acılı anne Arı; şöyle konuştu: "Oğlum burayı çok sevmişti. Malatya'dan Bayındır'da oturuyoruz ama bana, 'anne buraya taşınalım' demişti. Gül kokulu oğlum o benim. Evimin en küçüğüydü, küçük kuzum benim. Güller içinde yatsın"

10 şehit için hüzünlü tören

Haberin Devamı

Şehit askerin acılı annesi Neşe Arı ayrıca kendisini teselli eden askerlere; şunları söyledi: 'Oğlumla siz mesai arkadaşları mısınız? Oğlum sizinle mi çalıştı? Ben şehit annesiyim. Yıkılmayacağım" Bunun üzerine görevli askerler ise acılı anneye, "Aynı denizde çalıştık, aynı yerde eğlendik. Biz onun mesai arkadaşlarıydık" dediği görüldü.

YÜZDE 100 HATA VAR

Öte yandan hayatını kaybeden işçilerden merhum Cafer Kırbaş'ın teyzesinin oğlu Nihat Şahin kendisinin kaptan olduğunu belirterek Alaybey Tersanesi'nde yapılan işlemin hatalı olduğunu belirtti. Şahin, yapılan işlemin yüzde yüz hatalı olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Gemi altında ağırlık oluştuğu vakit dengesi bozulur ve bir suya atılan şişe misali ilk önce su alarak yan yatar. Denizcilikte GM denilen bir sistem vardır. Nötr ya da eksi olduğu zaman ağırlık merkezi yukarı çıkar. Bu işlemde yüzde yüz hata vardır. Romörkörü durgun sularda devirmeniz mümkün değildir. En uygunu geminin ağırlık merkezinin değiştirilmeden ve havuz doldurulmadan bu işlemleri yapmaları gerekiyordu."

Haberin Devamı

Askeri törenin ardından şehit asker Deniz Piyade Er Yavuz Arslan Kadifekale Şehitliği'nde, merhum Cafer Kırbaş da Doğançay Mezarlığında toprağa verildi. - İZMİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!