10 saatlik çalışma ile hastalanan imam ve bebeÄŸe ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

10 saatlik çalışma ile hastalanan imam ve bebeğe ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 08:00

10 saatlik çalışma ile hastalanan imam ve bebeğe ulaşıldı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA) - BURSA’nın İnegöl ilçesi'nde sağlık görevlileri Cuma namazı öncesinde camide fenalaşan din görevlisi ile ateşi 40’a yükselen bebeğe ulaşabilmek için yoğun çaba gösterdi. Olumsuz hava koşulları ve kalınlığı 1 metreyi bulan kar nedeniyle mahalleye 10 saatte varan ekipler, hastalara ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Ä°negöl Ä°lçesi'ne baÄŸlı Hamitabat Mahallesi'ndeki camide görevli imam 37 yaşındaki Abdülsamet Çelebi, cuma namazına 1 saat kala camide fenalaÅŸtı. Göbek fıtığı nükseden Çelebi'yi evine getiren çevredekiler durumu 112 Acil Servis ekibine bildirdi. Ä°hbarı alan 112 Acil Servis ekipleri Ä°negöl’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hamitabat Mahallesi'ne ulaÅŸmak için yola çıktı. KurÅŸunlu Mahallesi'nden geçip Hamitabat Mahallesi yolu giriÅŸine gelen ekipler yolun yoÄŸun kar yağışı nedeniyle kapandığını görünce durumu Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi Ä°negöl ekiplerinden yardım istedi. Hastaya ulaÅŸmak için yoÄŸun çaba harcayan saÄŸlık ekipleri ambulanstan inerek lastiklere zincir taktı. Bursa BüyükÅŸehir Ä°negöl Åžantiyesinin greyderi yaklaşık 20 kilometrelik yolu açmaya baÅŸladı.Â
SAĞLIK GÖREVLİLERİ AMBULANSI İTTİ
Ä°ÅŸ makinelerinin arkasından ilerleyen 112 Acil Servis ambulansı dik bayırları çıkamayınca, Ambulansta görevli saÄŸlık ekipleri zorlanan ambulansı arkasından itmeye baÅŸladı. SaÄŸlık ekipleri arasında bulunan bayan Acil Tıp Teknisyeni, hamile olmasına raÄŸmen ambulans arkadaÅŸlarına destek verdi.Â
10 SAAT SONRA MAHALLEYE ULAÅžILDI
Büyükşehir Belediye ekipleri dik bayır ve keskin virajların olduğu 750 rakımdaki mahalleye ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Hummalı çalışma sonucunda ekipler yaklaşık 10 saat sonra mahalleye ulaştı. Mahalle girişine gelen sağlık ekipleri din görevlisinin evinde yapılan ilk Müdahalenin ardından, din görevlisi sedye ile ambulansa taşındı.Sağlık ekiplerinin mahalleye geldiğini gören Abdullah Kurt, sağlık ekiplerinin yanına koşarak 4 aylık olan Zeynep isimli bebeğinin ateşinin olduğunu belirtmesi üzerine sağlık ekipleri 40 derece ateşi olan bebeği de ambulansa alarak İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Mahalle sakinlerinden Salih İne, "Bursa Büyükşehir belediyesi yolumuzu açtı. Sağlık ekipleri de imamımız ve bebeğimiz için yardımcı oldu. Allah onlardan ve devletimizden razı olsun" dedi. Zeynep bebeğin babası Abdullah Kurt da ekiplere teşekkür etti.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!