10 parmağında 10 marifet

Haberin Devamı

Ali Deniz... Nam-ı diğer Mon Jardin Ali... Ona İzmir’in çiçekçilikte “1 numara”sı diyorlar. Ali Bey, 1989’dan beri, estetiği renk ve kokularla birleştiriyor. İnsanların dünyalarına küçük dokunuşlarla yeni pencereler açıyor. En özel anları, hayalleri süsleyen şekliyle gerçeğe dönüştürüyor. Bunu yaparken de kalite, zarafet ve şıklıktan ödün vermiyor. Kendini tekrarlamıyor, sürekli yenileniyor. Bu sayede de fark içinde farklılık yaratıyor. Meslek hastalığı olan titizliğini, aldığı eğitime borçlu olduğunu söylüyor. Zira, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü bitirmiş. Olağanüstü çiçek düzenlemeleri onun tuvalsiz tabloları olmuş. İstanbul’a açılmayı hedefliyor. Ayrıca; Bornova’da bir butik otel, Urla’da da arkeolojik eserlerin yer aldığı kütüphane projesi var. İkisinde de düğmeye basmış, yürüyor. Antikaya meraklı. Eski saatler, radyolar, müzik aletleri biriktiriyor. Fırsat buldukça yağlıboya sürrealist tablolar yapıyor. Şu aralar yazmaya da soyunmuş. İzmir’de yaşayan bir Levanten hanımefendinin gerçek öyküsünü kaleme alıyor. Kim olduğu konusunda ise sır vermiyor. Güne sade Türk kahvesiyle başlıyor. Beslenmesine son derece özen gösteriyor. Otları ve zeytinyağını sofrasından eksik etmiyor. Her gün iki saatini spora ayırıyor. Modayı yaptığı işle de bağlantılı olduğu için yakından takip ediyor. Spor giyimde canlı renkleri seviyor. Kırmızı ve sarı pantolonları bile var. Rahmetli babasından kalma 1950 model beyaz Moris’e gözü gibi bakıyor. “Her balık burcu erkeği gibi romantik, duygusal, uslanmaz derecede bir aşk insanıyım” diyen Ali Deniz, iç dünyasını ve fazla bilinmeyen yönlerini Sıradışı’na anlattı...

Haberin Devamı

10 parmağında 10 marifet

HAYAT FELSEFESİ
Sevgi ve aşk...

OTOMOBİL
Moris’in yeri bambaşka

* İlk arabam kırmızı bir Murat 124’tü. Rahmetli gazeteci Tarık Sarı’dan almıştım.
* Bugün siyah bir Range Rover’ım var. Onunla çok mutluyum.
* İşim gereği ayda ortalama 10 bin kilometre yapıyorum. Bu nedenle aracımı kendim kullanırım. Zira, yol güvenliği çok önemli. Nerede yavaş, nerede hızlı gideceğimi, gittiğim güzergahta beni neyin beklediğini bilirim, sürpriz yaşamam.
* Çok iyi bir sürücüyüm. Otomobilimi dikkatli kullanmaya çalışırım. O yüzden çok fazla cezam yok.
* Bir araba alırken güvenliğine ve konforuna dikkat ederim.
* Antika otomobillere meraklıyım. Rahmetli babamdan kalma 1950 model beyaz bir Moris’im var. Arkası ahşap. Önden kolla çalışıyor. Eski gangster arabalarından. Bazen hafta sonları ona biniyorum. Zaman zaman da organizasyonunu üstlendiğimiz düğünlerde kullanıyoruz.

Haberin Devamı

BESLENME
Gün sade kahveyle başlar

* Kahvaltı benim için olmazsa olmaz değil. Ancak hafta sonları uzun kahvaltılar seviyorum. Sofrada sohbet hoşuma gidiyor.
* Kahvaltıda mutlaka çok zengin ot çeşidi olsun isterim. Mevsimine göre roka, kuzukulağı, tere ve maydanozu masamdan eksik etmem. Ayrıca; kaliteli zeytinyağı ve zeytin, güzel bir peynir, iyi bir tereyağı da bulunur.
* Güne ise sade Türk kahvesiyle başlarım.
* Öğlenleri hafif geçiriyorum. Mutlaka bir meyve ya da normal salata tüketirim. Çok yağlı, ağır ve yorucu lezzetlerden uzak dururum.
* Akşamları yine uzun oturulan yemekleri tercih ederim. Güzel bir şarap eşliğinde ızgara et ya da balık, salata ve zeytinyağlı yerim.
* Ara öğünüm yoktur. Bol su ve bitki çayı içerim.
* İtalyan ve Fransız mutfakları benim için olmazsa olmaz.
* Mutfağı severim. Sefarad başta olmak üzere farklı mutfakları araştırıp onlardan denemeler yaparım. Bu konuda en büyük yardımcım Ahmet Güzelyağdöken. Onunla haftada bir buluşur, başta soslar olmak üzere yeni tatlar keşfederiz.

Haberin Devamı

MEKAN
Dekorasyon ilk sırada

* İzmir’de Deniz, Yengeç ve Cumba. Tire’de Kaplan. Karaburun’da Ata’nın Yeri. Ayvalık’ta Bay Nihat. İstanbul’da Sunset ve Papermoon. Yurtdışında ise genelde yöresel lezzetler sunan sokak arası mekanlar.
* Bir mekanda şık dekorasyon, ambiyans, bol çeşit, hijyen ve hızlı servis ararım.

SPOR
Sporsuz yaşam düşünemem

* Spor benim hayatımın bir parçası, olmazsa olmazım. Her sabah 05.30’da kalkar, 06.00’da evden çıkar, doğruca spor salonuna giderim. Yaklaşık iki saat geçiririm. Göztepe ve GS’yi destekliyorum.

TATİL
Tatil benim için keşif

* İş yoğunluğundan çok fazla olmamakla birlikte tatile çıkmaya çalışıyorum. Ailemle birlikte tatil yapmak mükemmel bir keyif.
* Ancak çok fazla uzun olmaz. 3-4 günü geçmez. Hemen bir bavul hazırlayıp ya yurtdışına ya da Ege kıyılarına kaçarız.
* Benim için tatil yeni yerler görmek, yeni insanlarla tanışmak, yeni kültürler keşfetmek, yeni yöresel lezzetler tatmak demek. Bu sayede inanılmaz bir zenginlik ve hoşlukla dönüyorum. Ancak o zaman dinlendiğimi hissediyorum.

Haberin Devamı

HOBİ
Şu aralar kitap yazıyorum

* Antikaya meraklıyım. Çeşitlilik hoşuma gidiyor. Eski saatler, radyolar, müzik aletleri biriktiriyorum.
* Güzel sanatlar mezunuyum. Resim yapmayı seviyorum. Yağlıboya çalışıyorum. Daha çok sürrealist tablolar yapıyorum. Hepsi de büyük ebatlı. Bir gün kısmet olursa sergilemek istiyorum.
* Şu an bir kitap yazıyorum. Bu alanda ilk çalışmam. İzmir’de yaşayan bir Levanten hanımefendinin gerçek öyküsünü kaleme alıyorum. 2013 yazında tamamlamayı planlıyorum.
* İyi bir müzik dinleyicisiyim. Çok iyi bir kulağa sahibim. Ayırmam, her türü dinlerim. Ama sabahları güne klasik müzikle başlarım. Beni çok rahatlatıyor. Keman çalmak içimdeki uhdedir.

Haberin Devamı

KARİYER
Harçlık için girdim, devam

* Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunuyum.
* Mezun olduktan sonra kariyerime yurtdışında devam ettim. İtalya, Fransa ve Hollanda’da toplam üç yıl kaldım.
* Bu dönemde resim satamadığım zamanlar hayatımı devam ettirmek için bir çiçekçide çalışmaya başladım. Sanatımla da entegre olduğu için çok hoşuma gitti. Mon Jardin fikri de oradan çıktı. 1989’dan beri de devam ediyor.
* Halen Bornova’da bir butik otel, Urla’da da arkeolojik eserlerin yer aldığı kütüphane projem var. İkisinde de düğmeye bastım, yürüyor.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Sabah 05.30’da ayaktayım

* Yatış saatim hiç belli olmaz. Ama 05.30’da uyanırım. Son derece neşeli kalkarım. Mutlaka dudağımda bir türkü olur. Ya da bir müzik mırıldanırım. Hiçbir zaman somurtmam. Güne mutlu başlarım.

MODA
Kırmızı pantolonlarım var

* Modayı yaptığım işle de bağlantılı olduğundan çok yakından takip ederim. Bununla beraber bir tarzım da var. Yazın genelde spor giyinirim. Kışın (kasımdan sonra) takım elbise tercih ederim. Kravat takmayı da severim. Takımda koyu renkleri, gömlekte beyaz ve mavi tonlarını severim. Spor giyimim ise çok renklidir. Kırmızı, sarı pantolonlarım bile var.

SOSYAL MEDYA
İşler yoğun, giremiyorum

* Facebook ve Twitter adreslerim var ama her ikisinde de aktif değilim. İşlerin yoğunluğundan çok giremiyorum.

ASTROLOJİ
Uslanmaz aşk insanıyım

* Balık burcuyum. Romantik, duygusal, uslanmaz derecede bir aşk insanı oldukları söylenir. Hepsi de bana uyuyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
Seviyorum ama evde zor

* Hayvanları çok severim. Ancak günlük yaşamda apartman dairelerinde bakmak çok zor. Şu an bir hayvanımız yok ama sokakta da olsa severim.

Yazarın Tüm Yazıları