10 Ocak ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 17:35

2015 yılının ilk ehliyet sınavı bu sabah gerkçekleştirildi. MEB tarafından yapılan ehliyet sınavına giren sürücü adayları, sınav sonrası Google’dan “Ehliyet sınav soru ve cevapları” şeklinde aramalar yaparak puanlarını hesaplamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

2015'in ilk ehliyet sınavı bu sabah gerçekleştirildi. MSTAS Ehliyet sınavı soruları, henüz MEB tarafından açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Ocak ehliyet sınavı sonuçlarını yakın bir tarihte açıklaması bekleniyor.

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANCAK?

10 Ocak ehliyet sınav sonuçları hakkında MEB’den henüz bir cevap gelmedi.

10 OCAK EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Şimdiye kadar yapılan ehliyet sınavlarının sonuçları sınavdan yaklaşık iki hafta sonra açıklanmıştıç 10 Ocak’taki ehliyet sınavının da Ocak’ın son haftası açıklanması bekleniyor.

Geçmiş ehliyet sınav sonuçları için tıklayınız (Sonuçlar açıklandığında bu linkte olacak)
http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2

HER YIL 6 SINAV OLUYOR

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı her yıl 6 kez yapılıyor. İlk girişlerinde ehliyet sınav sonucu kötü gelen adaylar üzülmeyip bir sonraki sınava hazırlanarak ehliyetlerine kavuşabilirler. MEB’in bir sonraki ehliyet sınavı 21 Mart’ta yapılacak. Sınav ücretleri ise 14 Ocak ile 8 Şubat arasında ödenecek.

EHLİYET SINAVINDA EN BAŞARILI İL DENİZLİ

MEB'in ehliyet sınavlarını en iyi yapan il, geçen sene olduğu gibi bu yıl da Denizli oldu, bu ili sırasıyla İzmir, Antalya ve Çorum izledi -Denizli'de sınava giren her 100 kişiden 48'i ehliyet alabildi -Türkiye geneli direksiyon sınavlarındaki başarı ortalaması yüzde 63,7'ye düştü ve yüzde 58 olan AB ortalamalarına yaklaştı -Sınavları iyi yapamayan il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki yetki alınacak.

MEB’DEN MÜDAHALE GELDİ

MEB, denetimlerin artırılmasıyla birlikte, hem teorik hem direksiyon sınavlarınındaha iyi yapılması için düğmeye bastı. Bakanlık, özellikle sınav sonuçları yüksek olan 23 ili mercek altına aldı. Bu kapsamda, geçen hafta MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve ekibinin katılımıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Uygulamaları ve Özel Öğretim Kurumları konulu seminer düzenlendi. Katılımcılara 2013'te uygulanmaya başlanan ve ehliyet sınavlarını zorlaştıran yönetmelik ve yönergelerde yapılan değişiklikler anlatıldı, denetimlerin daha da artırılacağı belirtildi

BAKMADAN GEÇME!