10 milyon dolarlık nefes

Güncelleme Tarihi:

10 milyon dolarlık nefes
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 00:37

Beşiktaş’ın imdadına Vodafone yetişti. Firma, 145 milyon dolarlık anlaşmanın 10 milyonunu inşaat sürerken ödeyecek.

Haberin Devamı

SİYAH beyazlıların yeni yapılacak stadının isim sponsoru olan ulusalararası GSM operatörü Vodafone ile daha önce imzalanan sözleşmenin detayları belli oldu.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) dün gönderdiği açıklamada 145 milyon dolarlık anlaşmanın tek tek hangi kalemlerden oluştuğunu yatırımcılarla da paylaştı.

8 YILDA 56, ‘ARTI 5’ YILDA 45 MİLYON DOLAR

Buna göre siyah-beyazlı kulüp, stadın tamamlanmasına kadar geçecek dönemde Vodafone’dan 10 milyon dolar alacak. Bu da mali sıkıntı içinde olan kulüp için bir nebze olsun nefes almak anlamına gelecek.
145 milyon dolarlık anlaşma 10+5 yıl şeklinde. Stat bittikten sonra 8 yıl boyunca firma Beşiktaş’a 7 milyon dolar; toplamda 56 milyon dolar alacak. Anlaşma devam ederse son beş yılda da her yıl 9’ar milyondan toplam 45 milyon dolar ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

FORMA GÖĞÜS REKLAMI 29 MİLYON DOLAR

Anlaşmaya göre Vodafone firması, kulübün ‘Stadvision’ sistemi kurması için de 5 milyon dolar ödeyecek. Beşiktaş, önümüzdeki sezondan itibaren 3 sezon için 15 milyon, anlaşma sürerse de sonraki 2 sezon için de 14 milyon dolar alacak. Böylece göğüs reklamı, toplamda kasaya 29 milyon dolar koyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!