10 gün boyunca 399 film gösterilecek

Güncelleme Tarihi:

10 gün boyunca 399 film gösterilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 19:10

Dünyanın en prestijli film festivallerinden Berlinale’nin biletleri satışa çıkarıldı. İlk gün gişelerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin'de her yıl yapılan uluslararası film festivali Berlinale perşembe günü kapılarını açıyor. Bu yıl 9-19 Şubat arasında düzenlenecek festival için bilet satışı başladı. Potsdamer Platz Arkaden pasajı, Kino International, Haus Berliner Festspiele ve Kurfürstendamm’da Audi City’deki gişelerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Sinema gişelerinde aynı akşam gösterilecek filmler için bilet bulma şansı hem çok az, hem de uzun süre kuyrukta beklemek gerekiyor.
Biletler çocuk programları için 4 Euro ile Altın Ayı için yarışan filmler için 14 Euro arasında değişiyor. Biletler film gösterisinden üç gün önce gişelerde satışa sunuluyor.

FESTİVALİ DJANGO AÇACAK

67’nci kez düzenlenen Berlinale’de 92'si belgesel olmak üzere bu yıl 399 film gösterilecek. Bu yılki Berlinale'de kırmızı halıdan geçecek ünlü yıldız sayısı az. Kırmızı halıda yürüyecek yıldızlar arasında Richard Gere, Ewan McGregor, Hugh Jackman, Geoffrey Rush ve Catherine Deneuve dikkati çekiyor. Festivalin bu yıl ki başlığı ‘Cesaret, Güven ve Neşe.’
Festival Başkanı Dieter Kosslick, geçen yıllarda siyasi ve çok ciddi konuları dengelemek için bu yıl cesaret, güven ve neşeyi seçtiklerini söyledi. Festival perşembe akşamı ünlü caz gitaristi Django Reinhardt üzerine yapılan ‘Django’ filmiyle açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!