10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 11:48

HASAN ÜZER ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN, 10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI NEDENİYLE DÜZENLENEN PROGRAMDA KOMPOZİSYON, ŞİİR ALANINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ALTIN VERİLDİ.

Hasan Üzer Anadolu Lisesi tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlenen programda kompozisyon, şiir alanında dereceye giren öğrencilere altın verildi.
Hasan Üzer Anadolu Lisesi tarafından, Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kiraz, Hasan Üzer Anadolu Lisesi Müdürü Ünsal Çalışkan’ın yanı sıra, birçok öğretmen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan 10 Aralık İnsan Hakları Haftası programı daha sonra çeşitli şiirlerin ve kompozisyonların okunmasıyla devam etti. 10 Aralık İnsan Hakları Haftası programında konuşan, Hasan Üzer Anadolu Lisesi Müdürü Ünsal Çalışkan, “İnsan haklarına yönelik Avrupa’da ilk metinler Magna Karta ile başlar. Osmanlı topraklarında ise fethedilen topraklardaki halkın dinine ve geleneklerine, dokunulmadan özgürce yaşamalarına izin verilmiştir. Etnik köken yada dinine bakılmaksızın herkes Osmanlı tebaası kabul edilmiştir. Modern insan hakları, hukukun büyük bir kısmını ve insan haklarının en büyük yorumlarını 17. Yüzyıl sonrasında başladığı kabul edilir. 1776’da Amerika Birleşik Devletlerinde, 1789’da Fransa’da insan hakları bildirgeleri yayınlandı. 19. ve 20. yüzyıllarda ise işçi hakları, çocuk hakları kazanımlarına sahne oldu. 20. Yüzyılda ise süreç içerisinde yaşanan bilim, sanat, edebiyat ve kültürel dünyadaki bilgi birikimi, insanın insana değer vermesini doğurdu” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kiraz ise “Şehitkamil İlçe Müdürlüğüne bağlı, Hasan Üzer Anadolu Lisesi müdürlüğünce hazırlanan Demokrasi ve insan haftası kutlama programımıza hoş geldiniz, bu programda özellikle valiliğimiz, insan hakları kurulu öncülüğünde bize önemli bir katkı sağlandı. İnsan haklarıyla ilgili şiir ve kompozisyon yarışmaları oldu. yarışma sonucu dereceye giren öğrencilerimize ödüller verilecek bu anlamda katkıları olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere, altın hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!