10-1

Bursaspor için Valencia serisi başta olmak üzere ilk Şampiyonlar Ligi serüveni tam bir hezimet oldu.

Haberin Devamı

Valencia’dan iki maçta tam 10 gol yiyen Timsahlar ve Ertuğrul hoca için bu durumun sanırım hiç bir mantıklı izahı yoktur. Bizim için de yok.Geçtiğimiz sezonun Türkiye Lig Şampiyonu, bu sezonun da en büyük şampiyonluk adayı bir takım nasıl olur da, üç aşağı beş yukarı kendi dengi sayılabilecek bir ekipten (Sonuçta Valencia de kendi liginin kalburüstü takımlarından sadece birisi) 10 gol yer ve hiç atamaz.

 

Nasıl olur da bizim lig şampiyonumuz, şampiyonlar liginde şu ana kadar oynadığı 5 maçta, yenilen 15 gole karşılık ,atılan sadece 1 gol ve sıfır puanlık bir karne çizebilir?

 

Haberin Devamı

Sercan maçın henüz başında yakaladığı o pozisyonu gol yapsaydı ne olurdu? Sercan aynı pozisyonu 1000 kez yakalasın, 999’unu gol yapar. Yapamadığı o binde bir bu maça denk geliyor.

 

Ömer dengemizi altüst eden o pozisyonda, rakibinin ayağındaki topa vurup görevini yaptıktan sonra neden bir de aynı rakibin ayağına vurma ihtiyacı hisseder? Ömer gibi bir futbolcu böyle bir hatayı böylesi bir maçta belki de hayatında sadece bir kez yapar. O da bu maça denk geliyor.

 

Valencia bizim hiç gol atamamış forvetlerimize özel önlem alırken, Ertuğrul hoca nasıl olurda ilk maçta bize 4 atan rakibin usta ayaklarının bu kadar rahat dans etmesine izin verebilir?

 

Bütün bu soruların mantıklı bir cevabı var mıdır?

 

Bursaspor büyük olasılıkla gelecek yıl da ülkemizi Avrupa’da temsil edecek.

 

Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesiymiş. Biz bu seride genelde kendi kendimize kazık attık. Bunlar da tecrübeden sayılır mı?

 

“Yani canımız sağolsun, hiç değilse tecrübe kazandık. Gelecek sene çok daha iyisini yapabiliriz.” dersek, iyimserliği çok mu abartmış oluruz?

Haberin Devamı

 

Peki bizim liglerimizde Bursaspor’un bir sebepten dolayı çok kollandığı tezi bu seriden sonra biraz daha fazla mı dillendirilir? Ya da bu maçı Deniz Çoban yönetseydi, maçın tatil edilme ve UEFA tarafından Bursa lehine 3-0 tescil edilme ihtimali yüzde kaç olabilirdi?

 

Bu maç boyunca FB, GS, BJK ve TS taraftarlarının Valencia’yı tuttuklarına şahit oldum. O halde “Bursaspor gerçekten de beşinci büyük olmuştur.” Tespitini yapabilir miyiz?

 

Bir de son soru? Seda Çapçı bu skorları ve Bursa’nın ilk Şampiyonlar Ligi serisini nasıl yorumlayacak acaba? “Valencialılar formalarını giysin heykele gelsin... paçaları sıkıyorsa” diyecek mi dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları