1 yılda bozulan taksinin değiştirilmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

1 yılda bozulan taksinin değiştirilmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 11:39

1 yılda bozulan taksinin değiştirilmesini istedi

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da geçen yıl özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminden faydalanarak 203 bin liralık otomobili 103 bin liraya satın alan taksici Mustafa Aydemir (47), aracının 1 yılda sürekli yağ eksiltmesinden dolayı bozulduğu, şirketin 'gizli ayıplı mal' sattığı iddiasıyla değiştirilmesini istedi.

Antalya'da taksi çalıştıran Mustafa Aydemir, geçen yıl Şubat ayında ticari araçlara uygulanan ÖTV indiriminden yararlanarak 203 bin liralık otomobili, 103 bin liraya satın aldı. Aydemir'in satın aldığı otomobilin henüz 3 aylıkken, 6 bin kilometrede yağ ikaz lambası yandı. Servise giderek durumu anlatan Aydemir'e servis yetkilileri, motorun yeni olduğu için durumun olağan olduğunu söyledi. Otomobil birkaç ay sonra 12 bine geldiğinde ve normal bakım zamanına 3 ay kala yine yağ ikaz lambası uyarısı verdi. Uyarıdan sonra yine servise giden Aydemir'in otomobiline ikinci kez yağ ekletildi. 16 bin kilometrede rutin bakımın ardından 20 bin kilometreye ulaştığında otomobilin bu kez aküsü bitti. 42 bin kilometreye kadar sürekli yağ ikaz lambasının yanması ile yağ ekleten Aydemir, bir gün bu uyarı ışığı yanmadan otomobilinin arıza vererek çalışmadığını aktardı.

GİZLİ AYIPLI MAL

Otomobili çekiciyle servise götürülen Aydemir'e, yağın tamamen bitmesinden dolayı bu arızanın yaşandığı belirtildi. Mustafa Aydemir, otomobilin fabrikadan sıkıntılı çıktığını belirterek, satışı yapan Antalya'daki şirketten aracın değiştirilmesini istedi. Bu isteği kabul görmeyince Aydemir, Antalya Ticaret Mahkemesi'ne şirket aleyhine 'gizli ayıplı mal' sattığı gerekçesiyle dava açtı.

HER GÜN İÇİN 150 LİRA

Aydemir, Antalya Ticaret Mahkemesi'ne açtığı davada ayıplı olduğunu belirttiği bu otomobilin değiştirilmesi yönünde karar verilmesini talep etti. Aydemir, taksicilik yapamadığı her gün için şirketin günlük 150 lira ödemesini de mahkemeden istedi.

Aydemir, “Şirket yöneticileri, kitapçıkta aracın yılda 0.8 litre yağ eksiltebileceğine yönelik bilgilendirme olduğunu söylüyor. Bunu bana söylemiş olsalardı bu aracı satın almazdım. Kilometresi çok fazla olan eski model araçlar bile bu miktarda yağ azaltmaz. Böyle anlatmış olsalardı satın almazdım. Bu araba için bir sürü kredi çektim. Aracım uzun süre serviste kaldığı için taksicilik yapamadım, bu yönden de zarara uğradım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!