1. Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları

Güncelleme Tarihi:

1. Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:56

- Antalya'daki Acısu Nehri'nde başlayan yarışların C-1 sınıfında birinci, Türkiye adına yarışan Mikola Matviichuk oldu

Haberin Devamı


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Serik ilçesindeki Acısu Nehri'nde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları başladı.

Yarışlara Türk Kano Sprint Olimpik Milli Takımı'nın yanı sıra Sırbistan, Norveç, Letonya, Bulgaristan ve Estonya'dan toplam 90 sporcu katıldı. Yarışların ilk gününde büyük erkekler K-1, büyük erkekler C-1 ve büyük kadınlar K-1 kategorilerinde mücadeleler yapıldı. Sporcular, 3 bin 500 metre dönüşlü, toplam 7 bin metreden oluşan etkinlikte birinciliği elde etmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmanın K-1 büyük erkekler kategorisinde Sırbistan'dan Ervin Holpert birinci, Türk Kano Sprint Olimpik Milli Takımı sporcusu Gabor Bozsik ikinci, Bulgaristan'dan katılan Miroslav Kirchev ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı

C-1 büyük erkekler kategorisinde birinciliği Türk Kano Sprint Olimpik Milli Takımı sporcusu Mikola Matviichuk, ikinciliği Letonya'dan Aivis Tints, üçüncülüğü de aynı ülkeden Gatis Pranks elde etti.

Büyük kadınlar kategorisinde de Sırbistan'dan Kristina Bedec birinciliği, aynı ülkeden Milica Starovic ikinciliği, Dalma Ruzicic Benedek ise üçüncülüğü kazandı.


- "Olimpiyatlara gitmeyi garantiledik"


Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, ödül töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmalara 6 ülkeden 90 sporcunun katıldığını söyledi.

Gelecek yıllarda yarışmaya katılan ülke sayısının artacağını düşündüklerini dile getiren Mengütay, "Bu yarışmada dünyaya, farklı ülkelerdeki gençlerin barış, dostluk, arkadaşlık içerisinde olduğunu gösteriyoruz. Ülkemizin bir barış ülkesi olduğu, gelen yabancı sporcuların Türk insanıyla nasıl barış ve kardeşlik içinde yarıştıklarını, aralarındaki sosyal uyumu bozmadan çok güzel rekabet edebildiklerini gösteriyoruz" dedi.

1. Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları'nın, Uluslararası Kano Federasyonunun etkinlik takviminde yer aldığını vurgulayan Mengütay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"200'ün üzerinde ülke bu yarışları takip ediyor. Kano, olimpiyatlarda en çok madalya veren branşlardan bir tanesidir. Yaklaşık 13 yıllık bir federasyon olmamıza rağmen Türk spor tarihinde olimpiyatlara katılma hakkını elde ettik. Rio Olimpiyatları'nda Türkiye kano branşında yarışacak. Rio Olimpiyatları'na bir sporcuyla gitmeyi garantiledik. Mayıs ayında yapılacak Avrupa kotası yarışlarında da en az 3 sporcumuzun daha kota alabileceğini düşünüyorum."

Yarışlar yarın, gençler kategorisinde yapılacak mücadelelerle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!