1 Nisan şakası olmayan Google yeniliği

Güncelleme Tarihi:

1 Nisan şakası olmayan Google yeniliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 12:48

Google her yıl olduğu gibi bu yıl da özel 1 Nisan şakaları hazırladı. Ancak Google Fotoğraflar'da sunduğu bir yenilik var ki, bu şaka değil, gerçeğin ta kendisi.

Haberin Devamı

Google, kullanıcılarına 1 Nisan şakaları yapmayı seven bir şirket. İnternet devi, her yıl 1 Nisanda daha sonra şaka olduğunu açıkladığı ütopik özellikler duyuruyor. Google Fotoğraflar için duyurulan emoji arama motoru da ilk başta 1 Nisan şakası gibi düşünülse de, Google özelliğin bir şaka olmadığını ve Fotoğraflar servisine ciddi bir yetenek kazandırdığının altını çizdi.Google, yeni özelliğini Google+ üzerinden yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Açıklama metninde kelimelerin emojilerle desteklenmesi ilk bakışta göze çarparken, Google kimi zaman bir emojiyle arama yapmanın bir kelimeyle arama yapmaya kıyasla çok daha iyi sonuçlar verebileceğine dikkat çekti. Şirket, emoji arama motorunu kullanacaklara çeşitli önerilerde bulunmaktan da geri kalmıyor.

Haberin Devamı

Emoji arama motorunda Google Fotoğraflar'ın bir süredir kullandığı görüntü tanıma özelliklerinden faydalanılıyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar "Uludağ'da kayak zamanı", "Babamın doğum günü" ve "Arkadaşlarla sahilde" gibi arama terimleriyle görmeyi istedikleri fotoğraflara ulaşabiliyordu. Söz konusu özelliklerin kapasitesi, emoji arama motoru sayesinde çok daha iyi biçimde anlaşılıyor. Örneğin, kar emojisiyle arama yapıldığında kullanıcıların karşısına Google Fotoğraflar'da yedekledikleri ve karlı havada çekilen fotoğraflar çıkarılıyor. Düğün emojisiyse düğünlerde çekilen fotoğraflar ekrana getiriliyor. Google'ın bu aramada ölçüsünün "şık giyim" olduğu gösterilen sonuçlar sayesinde anlaşılıyor. Çünkü, düğünlerde çekilmemiş bazı fotoğraflar da sonuçlar arasına yerleştiriliyor.

Google Fotoğraflar emoji arama motoruna web, iOS ve Android üzerinden erişiliyor

Google Fotoğraflar'a web, iOS ve Android üzerinden erişilebiliyor. Şirket servise getirdiği özelliklerin platformlara dağıtımını genellikle kademeli biçimde gerçekleştirse de, emoji arama motorundan hem web hem iOS hem de Android kullanıcıları faydalanabiliyor.

Google'ın geçtiğimiz yıl Google+'tan ayırarak faaliyete geçirdiği Fotoğraflar servisi, kullanıcılara sınırsız yedekleme alanı vermesiyle dikkat çekmeyi başarmıştı. Servis, yeni emoji arama motoruyla da hem kullanıcılara kelimelere boğulmadan arama yapma fırsatı veriyor hem de çağın iletişim dili alışkanlıklarını yakından takip ettiğini gösteriyor. Şirketin Google Fotoğraflar emoji arama motorunun 1 Nisanda yapması ise bazı kullanıcıların özelliğin aslında bir şaka olduğuna düşünmesine yol açsa da, özelliğin geri çekilmemesi ve gerçekleştirilen testlerde sorunsuzca çalışması bu şüpheleri biraz olsun azalttı.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!