1 Milyon Maske yürüyüşüne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

1 Milyon Maske yürüyüşüne hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 13:35

İngiltere’de her yıl 5 Kasım gecesinde Barut komplosunun engellenmesinin yıl dönümünde düzenlenen Guy Hawkes gecesi kutlamalarına bu yıl da Anonymous’un düzenlediği “Bir milyon maske yürüyüşü”nün damga vurması bekleniyor.

Haberin Devamı

Katılımcıların V for Vendetta filmi ile ünlenen ve Guy Hawkes ile özdeşleştirilen maskeler taktıp kapitalist düzen ve iktiadara karşı tepkilerini gösterdiği yürüyüşe Londra’da yaklaşık 18 bin kişinin katılması bekleniyor. 

Scotland Yard bu yıl şiddet olaylarına sahne olabileceğinden şüphelendikleri yürüyüşle ilgili daha şimdiden önlem almaya başladı. Parlamento binasının bulunduğu Westminster meydanını kordona alan polis yetkilileri izin verilecek yürüyüş rotasını ve göstericilerin yürümesine izin verilecek olan saatleri açıkladı. 

Eyleme katılacak olan kitlelerin sadece saat 6 ila 9 arasında Trafalgar Meydanı ve Whitehall caddesi üzerinde durağan kalmasına izin vereceklerini belirten yetkililer, şehir merkezindeki görevli polis sayısını da artırdı. 

Bir milyon maske yürüyüşü kapsamında Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın sınırdışı edilmemek için sığındığı ancak yıllardır terk edemediği Ekvador Elçiliği önünde de bir protesto gösterisi düzenleneceği ve maskeli protestocuların “Robin Hood’u serbest bırakın” diye slogan atacağı açıklandı. 

Ancak yürüyüşü düzenleyenler eylemin Facebook sayfasında yaptıkları açıklamada tek amaçlarının “Daha iyi bir dünya” yaratmak olduğunu söyledi ve hükümetin politikalarına tepki göstermek isteyen herkesi aralarına katılmaya davet etti. Benzer yürüyüşlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da diğer dünya başkentlerinde de düzenlenmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!