1 milyon kullanıcıya ücretsiz internet

Güncelleme Tarihi:

1 milyon kullanıcıya ücretsiz internet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 09:46

1 milyon kullanıcıya ücretsiz internet

Haberin Devamı

KARŞIYAKA Belediyesi tarafından kentin işlek noktalarında kullanıma sunulan ücretsiz internet büyük ilgi gördü. Güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonları, 2 yıllık süreçte 1 milyon kullanıcı rakamına ulaştı.

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en yoğun bölgelerinde 'ücretsiz internet' hizmeti sunuyor. Karşıyaka Belediyesi hizmet binası önü, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı, Karşıyaka İskele önü ve karşısında faaliyette olan 4 istasyon; 2015 yılından bu yana 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Karşıyakalıların yoğun olarak kullandığı istasyonlarda, farklı ilçe ve illerden Karşıyaka'ya gelenler de ücretsiz olarak internete bağlanma imkanı buldu.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Vatandaşlar akıllı cep telefonları, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarıyla, ücretsiz internet hizmetinden yararlanabiliyor. 'Karşıyaka Belediyesi' kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olarak sisteme giriş yapıyor. En az 60 metre çapta kapsama alanına sahip olan her bir istasyon, aynı anda 250 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Her istasyonda, cep telefonları ve tabletlerin şarj edilebilmesine olanak sağlayan 6 adet USB girişi de bulunuyor. Üzerindeki güneş panelleri sayesinde enerjisini güneşten alan istasyonlar, 'doğa dostu' niteliğiyle de beğeni topluyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!