1 Mayıs'ta PTT ve Noter açık mı? Devlet daireleri tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısta PTT ve Noter açık mı Devlet daireleri tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 07:36

1 Mayıs'ta PTT ve Noter açık mı? Devlet dairelerindeki işlerini bugün halletmeyi planlayan vatandaşlar bu sorulara yanıt arıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir coşkuyla kutlanacak olan '1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda okullar ve pek çok kurumda 1 günlük tatil ilan edildi. Peki, bu kurumlar arasında PTT ve Noter de var mı? 1 Mayıs'ta PTT ve Noter açık mı? Devlet daireleri tatil mi?

Haberin Devamı

1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi PTT ve Noter gibi devlet dairelerinin durumu konusunda soru işareti yarattı.  PTT ve noter gibi kurumların hizmet verip vermediğini araştıran vatandaşlar, bu kurumlarda gerçekleştirmeleri gereken işlemleri için ön bilgi almak istedi. Peki, satış ve para yatırma çekme gibi işlemlerin yoğun olarak yapılacağı Noter ve PTT 1 Mayıs'ta açık olacak mı? İşte, milyonlarca vatandaşın merak ettiği 1 Mayıs'ta noter, PTT ve devlet daireleri açık mı sorusunun cevabı!

1 MAYIS'TA PTT VE NOTER AÇIK MI?

1 Mayıs'ın resmi tatil olması ve PTT ve noter gibi kurumların resmi kurum niteliğinde çalışması dolayısıyla işlemler bir sonraki iş günü olan salı günü görülecek. PTT üzerinden isme özel olarak gelen havaleler, 02 Mayıs Salı günü itibariyle çekilebilecek. Noter satışları ve tasdik işlemleri ise yine ayın ilk iş günü olan 02 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

1 MAYIS'IN RESMİ TATİL İLAN EDİLMESİ

Dünyada 1890’lı yıllara uzanan bu bayram, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 1 Mayıs 1923'te resmi olarak işçi bayramı kutlamaları yapıldı. 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 28 yıl sonra Nisan 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi. 

BAKMADAN GEÇME!