1 Mayıs Zonguldak’ta Kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs Zonguldak’ta Kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 14:02

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS) GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI, ENEL BAŞKAN AHMET DEMİRCİ BAŞKANLIĞINDA GMİS TOPLANTI SALONU’NDA YAPILDI.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında GMİS Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve Şube Yönetimi, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve Şube Yönetimi, Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir ve Şube Yönetimi, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Şube Yönetimi, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube Yönetimi, MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç ve Şube Yönetimi, Merkez Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ve Şube Yönetimi katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Zonguldak’ta toplama kararı aldığını belirterek, “Üst örgütümüz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü Zonguldak’ta, Emeğin Başkentinde kutlama kararı aldı. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak. Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Sendikamızın 10. Olağan Genel Kurul sürecinde oluşan Şube Yöneticilerimiz ve Genel Merkez Yöneticilerimizle, ilk Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu bugün yapıyoruz. Genel Kurulumuzdan sonra en üst organımız olan Başkanlar Kurulumuzda görev alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah bize hayırlı işler yapmak nasip etsin” dedi.
"GMİS OLARAK SÜRECİ BÜYÜK BİR DİKKATLE İZLİYORUZ"
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, göreve seçilmesinde desteğini veren madencilere teşekkür etti. Türkiye ve Zonguldak’ın önemli bir seçim sürecine girdiğini hatırlatan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, sendikanın bu süreci dikkatle takip ettiğini ifade etti. Demirci, "Zonguldak ve Türkiye açısından hareketli bir döneme girdik. Zonguldak’ın sorunları var. Türkiye’nin önemli sorunları var. Bu genel seçim sürecinde hepsi tartışılacak ve halkımız önemli kararlar verecek. Biz de madenciler olarak, Genel Maden-İş Sendikası olarak bu süreci büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Çünkü bizim de önemli sorunlarımız var ve bizde çözümü kolaylaştıracak siyasi kadroları aramaya devam ediyoruz. Bugün burada Başkanlar Kurulumuzda, izleyeceğimiz politikaları tartışacağız. TTK’nın, MTA’nın, özel sektör iş yerlerimizin sorunlarını masaya yatıracak ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Genel Kurul sürecinde bütünleşen madenciler olarak; Zonguldak halkı, Bartın’ı ve Karabük’üyle kucaklaşacak, sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Önceliğimiz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınması ve üretimin artırılmasıdır. Biz, Türkiye’nin daha fazla borçlanmasını ve kömür ithalatına para ödemesini istemiyoruz. İşsizimizin iş bulmasını istiyoruz. TTK’da, MTA’da ve özel sektörde devam eden Toplu Sözleşme görüşmelerinin masa başında bitirilmesini istiyoruz. Biz, tüm sorunlarımızı birlik, beraberlik ruhuyla çözebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
"1 MAYIS’TA ZONGULDAK TARİHİ BİR GÜN DAHA YAŞAYACAK"
Birlik, beraberlikle ve dayanışma kültürünü, Zonguldak ve bölge insanının bu konudaki hassasiyetini, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bir kez daha göstereceklerini belirten Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, şunları söyledi:
“Üst örgütümüz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü Zonguldak’ta, Emeğin Başkentinde kutlama kararı aldı. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak. Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Zonguldak’ta tüm emek örgütlerimizle birlikte çalışmalara başladık. Bugün, Başkanlar Kurulumuzda bu hazırlıkları detaylı olarak ele alacağız. Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararları siz basın mensuplarına ulaştıracağız. Ben gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor, hepinize tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!