1 Mayıs: İstanbul'da 30 bin 101 polis

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs: İstanbulda 30 bin 101 polis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 23:24

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde ‘korsan eylem’ ihtimaline karşı polis operasyonları yapılırken İstanbul’da geniş güvenlik önlemleri alndı. İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre kentin güvenliğinde 30 bin 101 polis görev alacak, bazı metro hatları kapatılacak.

Haberin Devamı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bugün törenlerle kutlanacak. İstanbul’da Bakırköy’de kutlanmasına izin verilen 1 Mayıs nedeniyle İstanbul Valiliği geniş güvenlik önlemleri aldı. İstanbul’da 30 bin 101 polis görev yapacak. Saat 05.00 itibariyle Osmanbey, Taksim ve Şişhane Metro istasyonları kapatılacak. Metro, bu istasyonlardan transit geçiş yapacak.

Kabataş-Taksim Füniküler hattı ve Karaköy-Tünel Füniküler hattı ile Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskeleleri (Dentur ve Turyol İskeleleri dahil) hizmet vermeyecek. Diğer toplu ulaşım araçları çalışmaya devam edecek. Bugün saat 04.00’ten kutlamalar sona erene kadar bazı yollar trafiğe kapalı tutulacak.

SOL ÖRGÜT BASKINI: 16 GÖZALTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri kent genelindeki birçok adrese şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında ‘toplanacak grupların arasına girerek taşlı-sopalı korsan gösteri eylemleri yapacakları ve grupları bu yönde yasadışı sol bir örgüt adına yönlendirecekleri değerlendirilen şüphelilere yönelik yapılan operasyon Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirildi. Operasyona Özel Harekât polisleri de destek verdi.

BAKMADAN GEÇME!