1 Mayıs’ı kol kola kutlayalım

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs’ı  kol kola kutlayalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 01:05

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği’nin de aralarında bulunduğu ‘1 Mayıs 2015 Düzenleme Komitesi’, 1 Mayıs 1977’de Kazancı Yokuşu’nda ölenleri karanfillerle andı.

Haberin Devamı

Kazancı Yokuşu’ndaki törene HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, HDP’li milletvekilleri Levent Tüzel ve Hasip Kaplan, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP İstanbul 2’nci Bölge milletvekili adayı Mustafa Sarıgül de katıldı. Törene katılanlar, 1 Mayıs 1977’de ölenler için saygı duruşunda bulundu, “Taksim Meydanı, 1 Mayıs alanı” sloganları attı.

TAKSİM OLMAZSA OLMAZ

Grup adına konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “ ‘Taksim’den ümidi kesin’ diyenlere diyoruz ki, Taksim’den ümidi kesmek emekten, gelecekten, yaşamdan ümidi kesmek demektir” dedi. HDP Lideri Selahattin Demirtaş da şu açıklamayı yaptı: “Taksim Meydanı, Türkiye’deki 1 Mayıs’ın sembolüdür. Abartılı bir örnek olarak algılanmasın lütfen yapacağım karşılaştırma ama Müslümanlar Kabe’ye giderler hacı olmak için. Museviler Kudüs’e giderler ve dini inançların merkezleri vardır, âdetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat işçi açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada kutlama, anma yapılamazsa o yıl 1 Mayıs Türkiye’de kutlanmamış sayılır. 1 Mayıs şehitleri anılmamış sayılır. Çünkü burada, şu noktada katledildiler. Taksim’i yasaklamak, 1 Mayıs’ı yasaklamaktır.

BAŞBAKAN’A ÇAĞRI

Biz özellikle Sayın Başbakan’a şu seçim arefesinde çağrı yapıyoruz. Gelin şu 1 Mayıs’ta en küçük bir gerilim ve gerginlik olmadan işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar. Hem muhalefet liderleri, hem de Sayın Başbakan kol kola verelim, burada tek bir işçimizin, emekçimizin burnu kanamasın, bayram tadında 1 Mayıs’ı geçirelim.”
Valilik: Taksim yasak
İstanbul Valiliği’nin açıklamasında ise şöyle denildi: “Bu alanın konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun olmaması, bölgede araç ve yaya akışının çok yoğun, turizm potansiyelinin yüksek olması, gösterinin kontrol edilememesi halinde, insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanacağından, can ve mal güvenliği tehlikeye gireceğinden, kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alacaktır. Bu nedenle1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı ve çevresi uygun görülmemiştir.”

Haberin Devamı

İstanbul’da helikopter yasağı

Haberin Devamı

1 Mayıs dolayısıyla yarın İstanbul’da sivil helikopter uçuşuna izin verilmeyecek. Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı, uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek. m İbrahim YILDIZ / DHA

BAKMADAN GEÇME!