‘1 Fotoğraf 1 Gelecek' ile eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

‘1 Fotoğraf 1 Gelecek ile eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 17:49

‘1 Fotoğraf 1 Gelecek' ile eğitime destek

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa ilçesinde düzenlenen  '1 Fotoğraf 1 Gelecek' isimli fotoğraf sergisinden elde edilen gelirle Yukarı Şehitkemal İlkokulu'na 3 bilgisayar ve 3 projeksiyon cihazı alındı.

Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) ve Aliağa İzmirliler Derneği (Aliağa İZDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘1 Fotoğraf 1 Gelecek' isimli fotoğraf sergisinden elde edilen gelirle Yukarı Şehitkemal İlkokulu'na 3 bilgisayar ve 3 projeksiyon cihazı bağışlandı. 15-21 Mayıs tarihleri arasında Aliağa Sanat Sokağı'nda sergilenen ‘1 Fotoğraf 1 Gelecek' isimli sergiden elde edilen gelirle alınan cihazların teslimi için Yukarı Şehitkemal İlkokulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Yukarı Şehitkemal İlkokulu Müdürü İlhan İlkılınç, AFA Kurucusu Aytuğ Bayer, Aliağa İZDER Başkanı Duygu Çırak, sergide eserleri bulunan fotoğrafçılar ile Aliağa İZDER yönetim kurulu üyeleri katıldı. Okul Müdürü İlhan İlkılınç, öğrencilerinin ilçe merkezindeki çocuklarla bilgiye erişimde eşdeğer hale gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yapılan desteğin önemine değinen Kaymakam Bayram Yılmaz, "Seçilen yerin burası olması da bizi ayrıca memnun etti. Çünkü burası her ne kadar çok öncelerden mahalle olsa da halen kırsal kesim, köy özelliği taşıyor. Bu okulumuzun desteklenmesi adına bizim de zaman zaman katkılarımız oluyor. Sivil toplum kuruluşlarının bu hassasiyeti göstermesi de çok güzel. Bilgisayarlar ve projeksiyon cihazları okulumuza hayırlı olsun" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ise Yukarı Şehitkemal İlkokulu'nun bazı imkanlardan mahrum olduğunu ifade etti. Bu anlamda yapılan yardımın büyük önem taşıdığını hatırlatan Derse, "Az öğrencimiz olmasına rağmen öğrencilerimiz ikili eğitim yapıyorlar. Buraya iki ek derslik kazandırarak normal eğitime geçmeyi planlıyoruz. İnşallah bunu da çözeceğiz. Cihazlar okulumuza hayırlı uğurlu olsun. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa İzmirliler Derneği Başkanı Duygu Çırak'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse de Aliağa Fotoğraf Atölyesi Kurucusu Aytuğ Bayer'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Derse'ye sergide yer alan fotoğraflardan hediye edildi. Törende ayrıca, sergide eserleri yayınlanan fotoğrafçılara proje ortağı Aliağa İzmirliler Derneği tarafından teşekkür belgeleri verildi. Cihaz teslim töreni sonrası tüm katılımcılar öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!