1 ayda 7 bin vize

Güncelleme Tarihi:

1 ayda 7 bin vize
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 20:22

İZMİR Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, İzmir ve Yunanistan’ın Sakız Adası arasında turizm ilişkilerini geliştirmek için toplantı yapıldı.

Haberin Devamı

 İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantının turizmde zor günler yaşayan 2 dost ülkenin dayanışmasının bir örneği olduğunu söyledi. Demirtaş, “Bugün dostlarımızla birlikteyiz. Her geçen gün biraz daha çoğalıyoruz, biraz daha birbirimizi kucaklıyor ve içten sarılıyoruz. Önceliğimiz birlikte barış içinde güven duygusu içinde yaşamak. İki ülke arasındaki turist geliş-gidişleri milyonu geçti. Umarım bu sayı aşılır” dedi.

YEDI GÜN YOĞUN MESAİ

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argıro Papoulya ise, Türkiye’den binlerce kişinin her yıl bir kezden fazla Sakız Adası’nı ziyaret ettiğine dikkat çekerek, “8 Nisan’da göreve başladığım günden buyana haftanın 7 günü konsolosluk çalışanlarıyla birlikte vize ihtiyacının altından kalkmak için gayret gösteriyoruz. Eskiye nazaran daha fazla vize vermeyi başarabildik. Mutluyuz. Bu ay 7 bin vizeyi aşıyoruz. Bu yıl için de kapıda vize uygulamasını başardığımız için de çok mutluyuz. Doğu Ege adalarına girişte verilecek bu vizeler yaz ayları için önemli bir çözüm getirecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!