1-7 Mart Muhasebe Haftası

Güncelleme Tarihi:

1-7 Mart Muhasebe Haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:37

- Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Geyik, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

SİİRT (AA) - Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Öner Geyik, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Muhasebenin köklü geleneklere sahip olduğunu söyleyen Geyik, haftanın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti.
Geyik, şunları kaydetti:
"TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, Ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak. TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır."
Geyik, Muhasebe Haftası münasebetiyle çözüm bekleyen sorunları ve taleplerini de dile getirdi.
Geyik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bağımsız denetim, ülkemizde muhasebe mesleği içinde oluşmuş köklü geleneklere sahiptir. Bağımsız denetim, Türkiye’de de dünyada olduğu gibi muhasebe mesleğinin bir parçası ve uzmanlık alanıdır. İlke olarak, denetimsiz işletme düşünülemez. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Denetimin olmadığı her yerde suistimaller yaşanır, yolsuzluk yaşanır, karanlık işler yaşanır. Yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetimdir. Bu nedenle en kısa zamanda tüm sermaye şirketlerinin bağımsız denetime tabi tutulması gerekmektedir. Dördüncü Dönem Geçici Vergi beyannamesi kaldırılmalıdır. E-Beyanname şifresi yalnızca meslek mensuplarına verilmelidir. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir. Ayrıca 4/b kapsamında olan sigortalılar için de aylık 100 lira prim indirimi düzenlemesi yapılmalıdır."
Geyik, vergi ve cezalarda uzlaşma yönetmenliğinde mükelleflerin ödeme gücü, mal varlığı ve işletmenin devamlılığı hususlarının da dikkate alınması gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!