1.60'lık mucize Erhun Öztümer!

Güncelleme Tarihi:

1.60lık mucize Erhun Öztümer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:36

İngiltere'de, boyunun 1.60 metre olması nedeniyle Charlton Athetic kulübünün sözleşme imzalamadığı Erhun Öztümer, Dulwich Hamlet takımında oynadığı 97 maçta 61 gol atmayı başardı. İngiliz basınının 'Türk Lionel Messi' dediği 24 yaşındaki futbolcu, süper performansının karşılığında Lig 1 takımlarından Peterborough United'a transfer oldu.

Haberin Devamı

">

Haberin Devamı

'Türk Lionel Messi' lakaplı, Türk asıllı İngiliz oyuncu Erhun Öztümer, boyu 1.60 olmasından dolayı çok küçük olduğu için Championship takımlarından Charlton Athletic tarafından reddedildi. Ama Erhun boyun önemli olmadığını inanılmaz bir performansla kanıtladı.

İngiliz basınında yer alan habere göre; 9 yıl boyunca Chartlon'ın altyapısında forma giyen Öztümer, yapılan testlerin ardından 1.60 boyunu geçemeyeceği anlaşılınca, takımı kendisiyle sözleşme imzalamadı.

1.60lık mucize Erhun Öztümer

Daily Mail, Erhun Öztümer'in başarısına geniş yer ayırdı.

16 yaşındayken Messi gibi hormon tedavisi yaptırmak isteyen oyuncu, bu tedavi için çok geç kaldığını öğrendi. Fakat yılmadı.

2009-2010'da Sivasspor, 2011-2012'de Anadolu Üsküdar'da oynamasının ardından Dulwich Hamlet takımına transfer olan Erhun, burada mükemmel bir perfomansla adını duyurdu.
1.60lık mucize Erhun Öztümer

Kısa olduğu için Charlton'dan reddilen Ertümer 'Onlara yanlış yaptıklarını kanıtlamaya çalıştım' dedi ve orta saha oynadığı Dulwich Hamlet'te tam 97 maçta 61 gol atarak fiziğin İngiliz futbolunda bir öneminin kalmadığını gösterdi.
1.60lık mucize Erhun Öztümer
Küçüklüğünden itibaren Messi'nin hayranı olan ve odasının duvarlarını yıldız oyuncunun posterleriyle kaplayan 24 yaşındaki oyuncu Erhun Öztümer 'Ben ona benzemeye çalışmadım. Ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım.' diyor.

Haberin Devamı

Erhun Öztümer, Dulwich'teki muhteşem performansının ardından İngiltere Lig 1 takımlarından Peterborough United'a transfer oldu. (Milliyet)

BAKMADAN GEÇME!