1.4 milyon alıp gitti

Güncelleme Tarihi:

1.4 milyon alıp gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Belçikalı teknik adam, dün yöneticilerle yaptığı görüşmede, 600 bin Euro (1.4 milyon TL) karşılığında sözleşmesinin feshedilmesini kabul etti. Bordo mavili takımı, yeni bir teknik direktör bulunana dek takımı Ünal Karaman çalıştıracak.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’da Hugo Broos dönemi dün resmen sona erdi. Sezon başında büyük umutlarla takımın başına getirilen, ancak hedeflenen başarıya ulaşamayan Belçikalı teknik direktör, dün kulüp yöneticileriyle yaptığı görüşmede sözleşmesinin feshi konusunda anlaşma sağlayarak takıma veda etti.
Sezon başında yaptığı mukavelede yıllık ücreti 800 bin Euro (1 milyon 800 bin TL) olarak yazan Broos’un, 600 bin Euro (1 milyon 400 bin TL) karşılığında mukavelesini feshetmeye razı olduğu bildirildi.
Türkiye’ye alışamadı
Belçikalı teknik adamla dün son kez bir araya gelen bordo mavili yönetim, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Hugo Broos’un hem Türkiye’ye uyum sağlayamaması, hem de takımın başarısız olması nedeniyle görevden alındığını duyurdu. Yeni bir teknik direktör gelene dek takımı sportif direktör Ünal Karaman’ın çalıştıracağı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
Takım Karaman’a emanet
“Hugo Broos, gerek şehrimizin gerekse de ülkemizin şartlarına uyum sağlama konusunda çektiği sıkıntılar ve alınan başarısız sonuçlar nedeniyle görevden alınmıştır. Yönetim kurulumuz yeni teknik direktör bulunana dek takımı Ünal Karaman’ın hazırlaması yönünde karar alınmıştır.”
Açıklamada, önceki gün kadro dışı bırakılan futbolcular Egemen, Song, Sylva, Gökhan ve Engin’in durumlarına da değinilerek, “Bu oyuncuların özellikle de son maçtaki formsuzlukları sebebiyle bir süre özel çalışmaları uygun görülmüştür” denildi.
Hugo Broos ile birlikte, yardımcısı Metin Diyadin’in de görevinden istifa ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kimseyi dışlamayacağız

YENİ teknik direktör bulunana dek Trabzonspor’u çalıştıracak olan sportif direktör Ünal Karaman, ilk antrenmanını dün akşam yaptırdı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki idman öncesi bir açıklama yapan Karaman, “Trabzonspor’un geçiş dönemi içinde bizden isteği oldu. Bu isteğe bizim  kayıtsız kalma şansımız söz konusu olmazdı. Bunu cevaplandırmaya çalışıyoruz” dedi.
Kadro dışı bırakılan Engin, Egemen, Gökhan, Song ve Sylva’nın durumlarına da değinen Karaman, “Trabzonspor formasını giyen her oyuncu bizim için önemli ve hepsi ayrı bir değer. Dolayısıyla hiçbir arkadaşımızı dışlayıp itilmiş pozisyonuna sokma düşüncemiz söz konusu değil. En kısa sürede inşallah herkes kendi özeleştirisini yapacaktır. Futbolcular, ‘Biz de Trabzonspor’un içerisinde bir bütün olmalıyız’ diyecek, biz de onları bu ruha ulaştırmaya gayret edeceğiz. Herkesten anlayış bekliyorum. Trabzonspor bu zor dönemi aşacak güce sahip” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!