1.4 milyarlık Turkcell ‘kule’si

Güncelleme Tarihi:

1.4 milyarlık Turkcell ‘kule’si
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 20:19

İLETİŞİM operatörü Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına geri sayım başlarken, işlem görmesi beklenen fiyat aralığı belli oldu.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada şirketin halka arzında fiyat aralığı 3.82 TL – 4.46 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 1.4 milyar lira piyasa değeri olan şirket, ödenmiş sermayesinin yüzde 21.7’sini halka arz edecek. Hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük kule şirketi olan Global Tower’ın halka açılmasını yorumlayan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Akça, “Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 70’İ YABANCIYA

Global Tower halka arzının tamamı ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 21.7 olması bekleniyor. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 25’e çıkabilecek. Halka arz edilecek payların yüzde 70’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 30’luk bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak. Global Tower’ın hisselerin yüzde 70’inin yurtdışı kurumsal yatırımcılara arz edilecek olmasının da ayrıca Türkiye ekonomisine güvenin önemli bir göstergesi olduğuna da dikkat çeken Akça, “Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 329.8 –385.1 milyon TL aralığında olacak. Şirketimiz Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 10 bine yakın kule portföyü işletmektedir” dedi.

KÂRIN YÜZDE 75’İNİ DAĞITACAK

Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işlettiği 10 bine yakın kuleyi yöneterek ve işleterek kiralar başta olmak üzere gelir elde eden şirket, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84’lük kısmını kira gelirlerinden elde etti. Ayrıca kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net kârın en az yüzde 75’inin nakit kâr payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirlendiği açıklandı.

Haberin Devamı

KÂRIN YÜZDE 75’İNİ DAĞITACAK

TÜRKİYE, Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işlettiği 10 bine yakın kuleyi yöneterek ve işleterek kiralar başta olmak üzere gelir elde eden şirket, 2015 yıl sonu itibarıyla gelirinin yüzde 84’lük kısmını kira gelirlerinden elde etti. Ayrıca kâr payı dağıtım politikasında ise her yıl, dağıtılabilir net kârın en az yüzde 75’inin nakit kâr payı olarak dağıtılması yönünde hedef belirlendiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!