1.2 milyara 3. İstanbul

Güncelleme Tarihi:

1.2 milyara 3. İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 21:36

Aralarında Arapların da yer aldığı 4 ortaklı ASAF İş’in İstanbul Başakşehir’de yapımına başladığı 1.2 milyar lira değerindeki ‘3. İstanbul’ projesi yoğun ilgi gördü. 1500 konutluk projeye satış öncesi 12 bin ön talep geldi, ilk etapta yer alan 350 konut 3 günde satıldı. Projde teslimler Mart 2019’da yapılacak. 

Haberin Devamı

İSTANBUL Başakşehir’de inşa edilen 3. İstanbul projesi satışa sunuldu. 3. havalimanı, 3. köprü gibi mega projelerden adını alan konut projesi Başakşehir Belediyesi’nin arsasında, Al Zamil, Seha Yapı, Adese, Fuzul Yapı şirketlerinin oluşturduğu ASAF İş Ortaklığı tarafından inşa edilecek. 1 milyar 200 milyon değerindeki proje 3 etaptan oluşacak. Projede 1500 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkânı bulunuyor.

Projenin konut alıcından yoğun ilgi gördüğünü belirten Seha Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saylık, “Henüz satışa çıkmadan 12 bin ön talep topladık. Hafta sonu satış ofisine 5 bin kişi geldi. Resmi satış başlamadık dediğimiz halde masaya para koyan, ev almak istiyorum diyenler oldu. İlk etapta yer alan 350 konut 3 günde satıldı. Dövizin bu kadar hareketli olduğu dönemde gelen bu talep vatandaşlarımızın Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inandığını gösteriyor” dedi. 2+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede metrekare satış fiyatı 3 bin 800 liradan başlıyor. Ömer Saylık, 3. İstanbul’un 330 bin metrekare inşaat alanı ile bölgenin en büyük projesi özelliğini taşıdığını söyledi. 116 bin metrekareye yaklaşan proje arazisinin 85 bin metrekaresini yeşil alana ayırdıklarını belirten Saylık, 3 bin 750 metrekarelik 3 sosyal tesis de planladıklarını ifade etti. Projede konutların Mart 2019’da teslim edimesi planlanıyor. 

Haberin Devamı

3 MAHALLEYİ DÖNÜŞTÜRECEK

BAŞAKŞEHİR  Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hasılat paylaşımı ile hayata geçen projeden belediyeye en az 375 milyon lira gelir taahhüt edildiğini söyledi. Projeden sağlanan kaynağın kentsel dönüşümde kullanılacağını belirten Uysal, “Altınşehir, Sahintepe ve Güvercintepe mahallerinde dönüşüm yapacağız. Yeşil alanda kalan tapusuz  350 gecekondu var. Dönüşüm kapsamında 1200 konut yapıp bu vatandaşlara kira, hatta kiradan ucuz taksitle vereceğiz. Ayrıca bu tip projelerden sağlanan kaynakla sosyal konut  da yapmayı planlıyoruz” dedi. Başakşehir’in hızlı ve planlı büyüdüğünü belirten Uysali, 2009’da 187 bin olan nüfusun bugün 380 bini aştığını dile getirdi. 

Haberin Devamı

1.2 milyara 3. İstanbul

3. İstanbul’un lansman toplantısı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 3. İstanbul’un sponsor olduğu Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve futbolcu Emre Belözoğlu’nun katılımıyla dün düzenlendi. Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Atila, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık proje hakkında bilgi verdi. 

ARAPLAR DA ORTAK OLDU

SUUDİ Arabistan merkezli Al Zamil de proje ortaklarından. Türkiye’ye 1.1 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil, Türk gayrimenkul pazarına güvendiklerini söyledi. Erzurum’a 120 milyon dolar yatırımla çimento fabrikası yatırımı yaptıklarını belirten Alzamil, 500 milyon lira değerinde gayrimenkul fonu da kurduklarını dile getirdi. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, ASAF İş Ortaklığı kuruluşunda pilot görev gördüklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!