05.10 otelde gözaltı

Güncelleme Tarihi:

05.10 otelde gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:30

SÖZCÜ gazetesi yazarı ve Odatv’nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, konferans için gittiği Denizli’de dün sabah 05.10’da gözaltına alındı, önce savcı sonra da hâkim tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Saat 05.00’te gazetecinin kaldığı Şiir Otel’e gelen polisler, Ankara 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya gitmediği gerekçesiyle Yalçın hakkında yakalama kararı verildiğini söyledi. Yalçın polisler tarafından önce Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonra da sağlık raporu için hastaneye götürüldü. Olayı öğrenen Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da devreye girdi. Savcının talimatıyla öğleden sonra mahkemeye gelip ifade vermesi için serbest bırakılan ve oteline dönen Yalçın, kendisini arayanlara, “Eskiden saat 05.30’da gelirlerdi. Saatler geri alındı ya 05.00’te geldiler” dedi.

SUİKAST ŞÜPHESİNE KAPILDIM

Soner Yalçın, oteline döndükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Sabah 05.10’da otel odasının kapısı çalındı. Gelen siviller, hakkımda yakalama kararı olduğunu söyledi, şaşırdım. Aklıma 60 polisle gözaltına alındığım günler geldi. Basın kartımı gösterdim, ‘Gazeteciyim. Ülkemiz 3 şehide ağlarken, konuşulmak istemiyorum’ dedim. Polisler öyle bir emir almış ki ısrarcı oldular. Hastaneye götürüp, sağlık kontrolünden geçirdiler. Sonra ‘Otele bırakacağız’ dediler. Ama ‘Acaba suikast mı düzenlenecek’ diye şüpheye kapıldım. Amaç ne çözemedim. Kaçkın biri değilim. Bıraksam ellerime kelepçe vuracaklar. Denizli’de misafirim. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin davetiyle geldim. Bize hâlâ kin duyuluyor. Hiçbir gazetecinin, gittiği yerlerde kapısı çalınmamalı. İllegal biri miyim ben? Silivri zindanlarında 2 yıl yatmış biri olarak bunlardan mı korkacağım? ”

Haberin Devamı

BU BİR CEMAAT OPERASYONU

Öğleden sonra hâkim karşısına çıkan ve serbest bırakılan Soner Yalçın’a, adliyeden ayrılmak üzereyken yaklaşık 50 kişilik bir grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak destek verdi. İfade verdiği davayla ilgili ne Odatv’ye ne de kendisine herhangi bir tebligat gelmediğini belirten Soner Yalçın, “Bu bir cemaat operasyonudur. Bu cemaat beni korkutamaz, yıldıramaz. Cemaat, hükümete mesaj vermek istiyor, ‘Biz paralel yapı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz’ demek istiyor. Onların kendi aralarındaki mücadeledir. Filler tepişmeye devam etsinler, biz gazeteciliğe ve hakikati yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!