0,17 metrekarelik arsaya bir daire parası

Narlıdere’de 2006’da başlattığı kentsel yenilemede arsa sahiplerini mağdur etmemek için çaba sarf eden İdea Yapı, 0,17 metrekare arsası olana bile bir daire parası kazandırdı.

Haberin Devamı

KENTSEL yenileme kapsamında Narlıdere’de önemli bir çalışma başlatan İdea Yapı, 400 aileyi ev sahibi yaptı. Toplamda 580 dairenin yer aldığı projede firma, bir yandan arsa sahiplerine konut yaparken, bir yandan da iki lüks konut projesine imza attı. Palma Residance’ı tamamlayan firma, halen 120 konuttan oluşan Smyrnapark’ın satışlarına devam ediyor. Önümüzdeki dönemde daha ekonomik konut üretmeyi planlayan İdea Yapı, ilk etapta Manisa’da bir projeyi hayata geçirecek.
2006’nın ikinci yarısında Narlıdere Belediyesi’nin denetiminde kentsel yenileme adı altında Yenikale Evleri Projesi’ne başladıklarını dile getiren İdea Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Aksoy, “Toplamda 580 konutluk bir projeydi. Bunun 400 tanesini arsa sahipleri için yaptık. 300’ünde yaşam başladı. Kalan 100 konutu da yakın zamanda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Herkese arsasının büyüklüğü ölçüsünde ev verildi. Arsa sahibi olup da ev sahibi olmayan kalmadı. Hatta birçoğu, buradaki dairesini satıp Seferihisar gibi bölgelerde uygun arsa alarak kendisine bahçeli ev yaptı” dedi.
Pahalıya patladı
Kentsel yenilemenin 30 dönümlük bir alan üzerinde yapıldığını aktaran Aksoy, hisseli olanlarla birlikte yaklaşık 2 bin arsa sahibi olduğuna dikkat çekerek, “Buraya ilk geldiğimizde bir kargaşa, bir güven sıkıntısı vardı. Biz de yoğun uğraşlar sonucu, arsa sahiplerini koruduk. Ama bazı arsalar bize çok pahalıya patladı. 0,17 metrekare ya da 1 metrekare arsası olanlar, bir daire parası kazandı” diye konuştu.
Arsa fiyatı 5 kart arttı
İzmir’de arsa bulmakta zorlandıklarını ifade eden İbrahim Aksoy, Narlıdere’de projeye ilk başladıkları dönemde arsa metrekarelerinin 350 ile 500 lira arasında değiştiğini, iki yıl sonra ise bu fiyatın 3 bin liralara ulaştığını vurguladı.

Haberin Devamı

Lükse farklı bir açı getirdi

0,17 metrekarelik arsaya bir daire parası

Aksoy, Smyrna Park’ta lal ve safir konseptleriyle farklı zevkler için farklı çizgide dekoratif alternatifler yarattıklarını anlatarak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi;
“Brüt alanı 320, 360, 380 metrekare daireler, depreme dayanıklı radye temel sistemi, akıllı ev otomasyonu ve güvenlik sistemleri, her daireye iki araçlık kapalı otopark, jeotermal enerji kaynaklı yerden ısıtma, kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, fitness center, gaz-yangın algılama ve ihbar sistemleri, özel tasarımlı İtalyan mutfak, ankastre ve inoks ürünler, birinci sınıf malzemeden özel tasarımlı banyo, tam otomatik asansör gibi üstün özellikler sitenin yapısal gücünü kanıtlıyor. Smyrna’nın sosyal alanlarında, kuru temizleme, market, restoran, bay-bayan kuaförü, çocuk oyun alanları ve kreş için ayrılmış bölümler de var.”

Haberin Devamı

Yüzde 50’si satıldı

0,17 metrekarelik arsaya bir daire parası

400 dairenin dışında Palma Residance ile Smyrna Park projelerini yaptıklarını belirten Aksoy, değişimin, yeniliğin ve yepyeni zevklerin yaratıcısı olarak İzmir’deki en özgün ve özel projelerden birini yaşama geçirdiklerini dile getirdi. Palma Residance’ın tamamlandığını ve yaşamın başladığını aktaran Aksoy, 120 daireden oluşan Smyrna Park’ta ise satışların devam ettiğini kaydetti. Aksoy, “Büyük metrekarelerin ağırlıkta olduğu buradaki dairelerin yüzde 50’si satılmış durumda ve yaşam da başladı” dedi.

İlk sırada Manisa var


Yeni projeler hakkında bilgi veren Aksoy, Manisa, Gaziemir ve Çiğli bölgelerinde büyük arsa arayışı içerisinde olduklarını anlatarak, “Biz Smyrna Park ve Palma Residance gibi çok lüks konutlar ürettik. Şimdi ise biraz daha ekonomik yapılar üretme düşüncemiz var. Bunun için uygun arsa şart. Bu noktada gündemde Manisa var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm mal sahibini mağdur etmemeli

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren ve İzmir’in de pilot bölge olarak belirlendiği ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Aksoy, kentsel dönüşümün yerinde çözüm ve mal sahibinin mağdur edilmemesi esasında yapılması gerektiğini dile getirdi. Aksoy, “İzmir’in bu dönüşüme ihtiyacı var. Yanlış konumlama ve deprem gerçeği var. Kent yeniden inşaa edilmeli. Uzman kişiler tarafından güzel projeler üretilirse, İzmir iyi bir noktaya gelir diye düşünüyorum. Biz Narlıdere’de iyi bir tecrübe edindik. Şu anda da süreci takip ediyoruz. Bu noktada işbirliklerine açığız” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları