#sabahkahvesi: Gün başlarken bilmeniz gerekenler – 02.04.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Gün başlarken bilmeniz gerekenler – 02.04.2016
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 01:15

Bugünün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Hayat kaç yaşına geldiğinle değil, kaç mutluluk yaşadığınla ilgilenir. Meral Meri


GÜNÜN FOTOĞRAFI
Görüşecek, görüşmeyecek, ayaküstü, oturarak, oldu, olmadı derken, Erdoğan ve Obama’nın Washington görüşmesi Beyaz Saray’da 50 dakikalık kapsamlı bir toplantıya dönüştü. Beyaz Saray, Obama’nın görüşmede ABD’nin Türkiye’nin güvenliği ve terörizmle ortak mücadeleye desteğini vurguladığı açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları da “ABD’yle gayet iyi çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

#sabahkahvesi: Gün başlarken bilmeniz gerekenler – 02.04.2016



ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN LİSTESİNDEN GÜNÜN ŞARKISI
Kafur Özaydınlı-Nihansın Dideden

 

Haberin Devamı
GÜNÜN HABERLERİ

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün günün haberlerini sizin için seçti:
 
1) Yine acılar içinde cenazeler kaldırdık. Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın bombalı araçla saldırısında şehit olan 7 polisi son yolculuklarına uğurladık. İzmir, Ankara, Erzurum, Antakya’dan cenazeler kalktı dün. Sözün bittiği yer, demeyelim. Biten ölümler olsun:


2) Erkekler kadınları ve kız çocuklarını sadece fiziksel şiddetle öldürmüyor. Ve bu olayların tek bir faili yok, sorumlusu çok. 16 yaşındaki Rüya Duman’ın intiharıyla ilgili ürpertici iddialar var bugün Hürriyet’te. Annesi, kızını kaçırıp taciz ettiği için 13 yılla yargılanan kişinin cezaevinden mektup yazdığını, kızının bu nedenle paniğe kapıldığını anlatıyor. Üstüne bir de tahliye edilince… Adli Tıp’tan “ruh sağlığı bozulmadı” raporu da çıkınca…


3) İşte bir iyi haber! Sağlık Bakanlığı sigara yasağının kapsamını genişletiyor. Artık açık havada da sigara içmeye yönelik kısıtlamalar uygulanacak.


GÜNÜN KÖŞE YAZILARI

1) Uğur Gürses bugünkü yazısında 2011 sonrasında büyümeye ne olduğunu sorguluyor. Malum, AK Parti’nin iktidarda olduğu ilk dört yılın ortalama büyüme oranı yüzde 7,5 iken, son dört yılda yüzde 3,3. Gürses, bu iki dönem arasındaki farkları ortaya koyuyor:


2) Melis Alphan isyan ettiren bir adaletsizliği daha kelimelere döküyor. Hiç açıklama yapmaya gerek yok, başlık tek başına açıklıyor: “11’inde evlendirildi, 12’sinde doğurdu, mahkeme 15 gösterip davayı düşürdü!”


3) Ahmet Hakan’ın bugünkü köşesinin en can alıcı bölümünü açıklıyorum: “Hadi yine analar ağlamasın’a dönelim... Hadi yine ‘barış barış barış’a dönelim... Hadi yine ‘şehit cenazeleri gelmesin’e dönelim... Hadi yine ‘müzakereye’ dönelim. Hadi…:


(Ertuğrul Özkök'ün 'AAAA asker darbe yapmayacakmış' başlıklı bugünkü yazısına buradan ulaşabilirsiniz

LATİF DEMİRCİ ÇİZİYOR

#sabahkahvesi: Gün başlarken bilmeniz gerekenler – 02.04.2016


BUGÜN NELER OLACAK

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de, Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yapacak.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Buluşma" toplantısı kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelecek, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nin açılış törenine katılacak.

Haberin Devamı

- Voleybolda Kadınlar CEV Kupası finalinin rövanşında Galatasaray Daikin, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaşacak. (Rusya / TSİ 17.00)

- Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta, Gençlerbirliği-Torku Konyaspor, Gaziantepspor-Trabzonspor, Eskişehirspor-Galatasaray maçlarıyla başlayacak.
(Ankara/13.30/Gaziantep/16.00/Eskişehir/19.00)


HAVA TAHMİNİ

#sabahkahvesi: Gün başlarken bilmeniz gerekenler – 02.04.2016







 

BAKMADAN GEÇME!