#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 06:53

Bugünün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Kesin inançların güvenli rahatlığından kendimi hakikat aşkım sayesinde çekip çıkardım ve hakikat beni ödüllendirdi. -Simone de Beauvoir

GÜNÜN FOTOĞRAFI

 Mutluluk parayla satın alınamaz. İşte bu da resmi. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Liberya'da bir leğenin içinde kahkaha atan çocukları, Getty Images'dan John Moore böyle ölümsüzleştirmiş.

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016
GÜNÜN HABERLERİ 

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016
Bugün de Türkiye’nin büyük bölümünde yağışlı hava sürecek ve haber gündemi yoğun... 

Haberin Devamı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, günün haberlerini sizin için seçti (Özkök'ün kendi köşe yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz):  

1) Savaşın beş yıldır sürdüğü Suriye için bugünün ilk saatlerinde tarihi bir karar verildi. ABD ve Rusya bir hafta içinde Suriye çapında ateşkes ilan edilmesinde uzlaştı. Münih'te imzalar atıldı, şimdi sahada ateşkesin nasıl uygulanacağına bakacağız:

2) Mustafa Koç'suz ilk TÜSİAD Genel Kurulu dün yapıldı. Gün boyunca olan bitenler, bugün Hürriyet Ekonomi sayfalarında:  

3) Ege'de mültecileri caydırmak için NATO gemileri devriye gezecek. Görev gücünün ilk komutanı ise Alman olacak. Güven Özalp Brüksel’den bildiriyor:

4) Japon otomotiv devi Toyota'nın Adapazarı'na 450 milyon dolarlık yeni model yatırımı yapacak. Türkiye'nin ilk SUV ve hibriti de burada üretilecek. Önemli bir gelişme:

5) Uzayda müthiş bir keşif yapıldı: Einstein 100 yıl sonra bir kez daha haklı çıktı. Karadelikleri "dinleyen" bilim insanları uzayı ve zamanı büken yerçekimsel dalgaların varlığını kanıtladı:

GÜNÜN KÖŞE YAZILARI 

1) Suriye meselesinde gittikçe büyüyen zorluklarla karşı karşıyayız. Taha Akyol, "Dış politikamızda artık ideolojiyi bırakarak rasyonelleşme dönemine girmemiz şart" diyor:

2) Nilgün T. Gümüş ise Suriye krizinde uluslararası oyuncuların pozisyonunu analiz ediyor:

Haberin Devamı

3) Başbakan Davutoğlu'nun Hollanda temaslarını izleyen İsmet Berkan’a göre "Avrupa'da hava çok değişmiş.” Bakın neden: 

4) Bir kadın girişimcinin turizmin darbe yediği bir dönemde Mardin'de beş kadın aşçıyla ekonomiyi canlandırdığını biliyor musunuz? Gila Benmayor'dan okuyun: 

5) Yıllar önce okuduğunuz klasik kitapları neden yeniden okumalısınız? Doğan Hızlan anlatıyor:

BUGÜN NELER OLACAK 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. (İstanbul/14.30)      

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (İstanbul/10.00)      

Haberin Devamı

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Öncüpınar Konteynerkenti'ni ziyaret ederek basına açıklama yapacak, AFAD'ın koordinasyonunda Yemen'e insani yardım götürecek Şefkat Gemisi'nin uğurlanması törenine katılacak.(Kilis/Mersin/10.30/16.00)          

4- TÜİK, 2015 Aralık’a ilişkin Dış Ticaret ile Sanayi Ciro Endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00)                     

5- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 7. hafta maçlarında Anadolu Efes, Yunanistan'ın Panathinaikos, Darüşşafaka Doğuş ise Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.  (Atina/21.45/Krasnodar/18.00)      

6- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Ülker Stadı'nda karşılaşacak. (İstanbul/20.00)      

Haberin Devamı

7- Dünyada izlenen gelişmeler: Suriye'de ateşkes kararının yankıları, Rus Ortodoks Patriği Kiril'in Küba ziyaretinde ilk kez Papa Françesko ile bir araya gelecek olması, ABD'de başkan aday adaylarının önseçim yarışı, Meksika'da kanlı cezaevi ayaklanması...

SABAH SAATLERİNDE PİYASALAR

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016

GÜNÜN VİDEOSU 

UEFA Gençler Ligi'nde Valencia ve Celtic genç takımlarının karşılamasında yeşil sahaların en ilginç faullerinden birine sahne oldu. Oscarlar yaklaşırken Oscarlık bir performans:

Haberin Devamı

HAVA TAHMİNİ

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 12.02.2016

 

 

BAKMADAN GEÇME!