#sabahkahvesi: Bugün baÅŸlarken bilmeniz gerekenler – 10.02.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 10.02.2016
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2016 06:52

Bugünün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Gerçeği söylersen hiçbir şey hatırlamak zorunda kalmazsın. (Mark Twain)

GÃœNÃœN HABERLERÄ°Â

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 10.02.2016

Maalesef 9 evladımızı daha teröre şehit verdiğimiz acı bir günün ardından, yine ağır bir gündemle karşı karşıyayız.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, günün haberlerini sizin için seçti: (Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz):

1) Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Suudi Arabistan ziyaretinde "ortak tehditlere karşı ortak stratejik işbirliği" kararı alındı. İki ülke silahlı kuvvetleri ortak askeri tatbikat yapacak. Deniz Zeyrek yazıyor:

2) Uçak kriziyle birlikte Ankara-Moskova hattında ipler gerilmişken, Rus basınında önemli bir haber yer aldı. Kommersant gazetesine göre Hüsnü Özyeğin, bankası Credit Europe'un Rusya ayağını satışa çıkardı. 

Haberin Devamı

3) Her aileyi ve Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren önemli bir haber: Üniversiteye ilk adım olan YGS'ye hazırlanan öğrenciler derslere hakim değil. En çok yüzde 33'le coğrafyaya hazırlar, en az yüzde 13 ile fiziğe... 

4) Kırmızı et fiyatları uçunca bakanlık devreye girdi, kıymada tavan fiyat belirlendi. Mutfak bütçenizi düşünüyorsanız Hürriyet Ekonomi sayfalarındaki haberi okuyun: 

5) Almanya Şansölyesi Merkel'in Papa Françesko'ya "öfkeyle" açtığı "kısır Avrupa" telefonu, Suriye krizi ile meşgul dünyanın yeni gündem maddelerinden biri...

GÜNÜN KÖŞE YAZILARI 

1) Hüseyin Çelik... AK Parti'nin kurucularından, eski bakan. Son dönemde parti içindeki eleştirilerle gündeme gelmişti. Çarşamba Sohbetleri'nde Ahmet Hakan'a konuşan Çelik, "Gemi su alırsa lüks kamarada batarsınız" diyor

2) Canan Karatay'ın lahmacun sofrasında çekilen fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Ayşe Arman, Canan Hoca'yı bulup makineli tüfek gibi soru sordu. Yanıtlar sizi şaşırtabilir

3) Son günlerde dünya finans piyasalarında yaşanan dalgalanmalar hayra alamet değil gibi... Uğur Gürses, "Türkiye'ye akan sermayenin eskisi gibi rahat olmayacağı" uyarısını yapıyor

Haberin Devamı

4) Gülse Birsel, bir "sigara faşisti" olduğunu itiraf ediyor. Siz de sigara faşisti misiniz? Yorum yapmayı unutmayın

5) Fenerbahçe'nin Diyarbakır'da oynadığı olaylı Amedspor maçını analizini bir de Uğur Meleke'den okuyun

BUGÜN NELER OLACAK  

- 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek törene katılacak.

- Türk ve İsrailli diplomatların bugün İsviçre'de bir araya gelerek ilişkilerin normalleşmesi için üzerinde bir süredir müzakere edilen anlaşmayı görüşmeleri bekleniyor.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Lahey'de Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile görüşecek. Gündemin zirvesinde Suriyeli mülteci krizi var.

Haberin Devamı

- NATO Savunma Bakanları, Türkiye'nin mülteci krizi konusunda yardım talebinin ardından iki gün sürecek toplantılara Brüksel'de başlıyor. Ankara'yı Savunma Bakanı İsmet Yılmaz temsil ediyor.

- Suriye'den farklı grupların iki başkentte bugün önemli temasları var. Muhaliflerin çatı örgütü olan Yüksek Müzakere Komitesi Genel Koordinatörü Riyad Hicab Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile görüşecek. Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü PYD temsilcileri ise Moskova'da temsilcilik açacak.

- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunun ilk maçlarında Akhisar Belediyespor-Galatasaray, Beşiktaş-Torku Konyaspor mücadeleleri yapılacak.

Haberin Devamı

SABAH SAATLERÄ°NDE PÄ°YASALAR

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 10.02.2016

GÜNÜN VİDEOSU 

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilen görüntülerde görülen Avrupa yakınlarında şimşeklerle dolu fırtına bulutları görülüyor. İngiliz astronot bu fırtınadan, 'Rusya, Kuzey Afrika ve Türkiye üzerinden doğuya doğru seyahat eden büyüleyici güzellik' diye bahsetti.

HAVA TAHMÄ°NÄ°

Haberin Devamı

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 10.02.2016

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!