#mutluyumçünkü Saç Bakım Rutinini Açıkladı

Güncelleme Tarihi:

#mutluyumçünkü Saç Bakım Rutinini Açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 17:29

Uzun zamandır sizlerden aldığım sorulardan biri de saçlarım için neler yaptığım. Biliyorsunuz ki saçlarımda kendi rengi üzerinde balyajlar var. İster istemez açma işlemi yapılan bir saç olduğu için biraz yıprandı. Saçlarımın sarısından da uzunluğundan da vazgeçemediğim için ekstra özen göstermem gerekiyor ve eğer bakımlarıma dikkat etmezsem anında cansız, mat ve kuru bir görünüm alıyorlar.

Benim gibi saçlarının sağlığına ve görünümüne hassas olanlar için kendi saç bakım rutinimi ve bakım sırlarımı paylaşmak istedim.

1- Sert taramamak: Saçlarımı daha yumuşak fırçalarla ve çok sert hareketler yapmadan taramaya çalışıyorum.

2- Fazla ısıya maruz bırakmamak: Elimden geldiğince kuaföre gitmiyorum ve saçımı kendi halinde kurumaya bırakıyorum.

3- Çok sıkı toka kullanmamak: Saçlarımızı fazla sıkı toplamak da kırılma ve dökülmelere neden olabiliyor.

4- Bakım yağı kullanmak: Saçlarıma ekstra bakım yapan ve durulanmayan yağlara bayılıyorum. Bu aralar favorim Dove Pure Care Dry Oil . Kuru yağ olma özelliği ile, doğal yağlar gibi saç telinin içine geçiyor ve yağlanma yapmıyor Özellikle yazın, saçlarınızın denizden ve güneşten yıprandığını düşünüyorsanız, veya saçlarınızın parlamasını istiyorsanız, ama doğal yağların çok yapışkan olduğunu düşünüyorsanız, bu yağı deneyebilirsiniz.

#mutluyumçünkü Saç Bakım Rutinini Açıkladı

5- Saç bakım kremimde ise yine Dove Pure Care Dry Oil serisinin kremini kullanıyorum. Kremi saç uçlarıma az miktarda uyguluyorum. Fazla fazla krem kullanmanıza gerek yok bence. Sadece doğru ürünü seçmeniz yeterli. Bu ürünün içerisindeki Hindistan cevizi ve badem yağı yıpranmış saçlarıma iyi geliyor.

#mutluyumçünkü Saç Bakım Rutinini Açıkladı

6- Şampuan olarak da yine aynı serinin şampuanı kullanıyorum. Eğer bir ürünü sevdiysem seri olarak kullanmaya özen gösteriyorum ki etkinliği artsın.

7- Güneşin ve denizin etkilerine karşı ekstra bakım yapmak: yine kullandığım kuru yağlar bu konuda da bana yardımcı oluyor. En azından yazın saçıma getirdiği kuruluğu minimalize etmeye çalışıyorum.

Sizlerle saç bakım rutinimi kullandığım ürünlerle paylaştım. Hepsinden öte bol su içiyor ve beslenmeme de dikkat ediyorum. Işıl ışıl bir yaz dilerim

Simla.

 

Kaynak: http://mutluyumcunku.com/?p=10089

 

Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!