%92 engelli %1000 insan

Güncelleme Tarihi:

%92 engelli %1000 insan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 22:45

Böbrek nakli bekleyen bedensel engelli Mesut İrvül, sırasını daha ağır durumdaki bir hastaya bırakarak insanlık dersi verdi.

Haberin Devamı

AĞRI’nın Doğubayazıt ilçesinde böbrek nakli bekleyen bedensel engelli Mesut İrvül, sırasını durumu ağır olan başka bir hastaya verdi.

‘HOR GÖRÜYORLAR’
31 yaşındaki İrvül’ün iki böbreği, henüz 19 yaşında bir delikanlıyken işlevlerini yitirdi. Bu nedenle İrvül yüzde 92 engelli oldu. İyileşmek için böbrek nakli bekleyen ve koltuk değnekleri ile yürüyebilen İrvül’e geçen yıl beklediği müjde geldi. Ancak İrvül, nakil sırasını durumu kendisinden daha ağır bir kıza verdi.
Hastalığı nedeniyle vücudunda birçok yara oluşan ve gittikçe eriyen İrvül, kararından pişmanlık duymadığını, bugün olsa aynı kararı yine vereceğini belirterek şunları söyledi:

“Engelleri aşmayı seven biriyim. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum. İnsanlar bazen beni hor da görüyor. Buna rağmen her zorluğa göğüs germeye çalışıyorum. Annem ve babam çok yaşlı. Kendilerine bakamıyor, bana bakmaya çalışıyorlar. Onlara bakarak kahroluyorum. Engelliler haftasında yine böbrek bulunacağı ümidini yaşıyorum. Sıramı verdiğim çocuğun ailesi beni arayıp teşekkür etti. Çok mutlu oldum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!